Proiecte DIY în aer liber: 3 idei 

Sezonul cald este ideal pentru ca pasionații de proiecte DIY să-și pună în aplicare planurile. Fie că este vorba despre decorul grădinii sau a spațiului special amenajat pentru copii, ai la dispoziție o multitudine de idei care se vor dovedi a fi inspirate, creative și potrivite pentru spațiul din curtea locuinței tale. 

Ți-am pregătit câteva propuneri pe care le poți aplica în funcție de îndemânare, nevoie și inspirație. Iată care sunt acestea: 

  1. Un leagăn pentru copii 

Odată cu debutul pandemiei și cu instituirea măsurilor mai stricte, toți oamenii au avut posibilitatea de a explora în diverse moduri timpul petrecut acasă. Copiii au fost printre cei mai afectați de aceste schimbări, dar în acest fel poate ai găsit mai multe opțiuni pentru a-i ajuta să petreacă timp în aer liber. 

În continuare, dacă ai la dispoziție o curte generoasă și un copac puternic, le poți construi un leagăn copiilor. Vei avea nevoie doar de o frânghie suficient de groasă și de o bucată de lemn dreptunghiulară, șlefuită. Dacă vrei ca pe leagăn să încapă doar o persoană, scândura poate fi mai scurtă, dar fă-o suficient de lată pentru fi confortabilă. 

Pentru a folosi toată aparatura de care ai nevoie și într-un spațiu exterior, alege din gama de generatoare de curent un model potrivit nevoilor tale. În special dacă te pasionează cu adevărat proiectele DIY, nu te poți lipsi de generatorul la care poți conecta orice sculă electrică necesară muncii tale. 

  1. O vatră de foc 

Serile petrecute alături de cei dragi în aer liber, în curtea casei, sunt lucrurile mult așteptate de către oricine când vine vorba de sezonul cald. Vara și primăvara ai opțiunea de a face un foc în jurul căruia te încălzești când nu mai ai răbdare să organizezi primul grătar al primăverii. Ce trebuie să faci pentru a construi o vatră de foc: 

  • Marchează pe gazon locul în care vrei să o amplasezi, cu ajutorul unui spray alb. 
  • Sapă zona marcată la o adâncime de circa 2 centimetri și scoate toate rădăcinile buruienilor. 
  • Asigură-te că marginile sunt drepte, cu ajutorul unei nivele. 
  • Începe să așezi rocile decorative în jurul gropii și lipește-le cu adeziv special. 
  • Odată ce ai ajuns la înălțimea dorită, umple groapa cu pietre decorative și așază recipientul în care vei face focul. 

Optează pentru mobilier de grădină confortabil pe care să-l amplasezi în jurul vetrei. 

  1. Recondiționează mobilierul de exterior 

Dacă ai petrecut mai puțin timp în aer liber în ultimele sezoane, există toate șansele ca mobilierul de exterior să se fi deteriorat considerabil. În această situație nu trebuie să investești neapărat într-un set nou, ci să începi un proiect de recondiționare a celui vechi. 

Piesele din lemn se șlefuiesc înainte de a aplica un strat nou de lac sau vopsea. În cazul mobilierului din metal, poți folosi un burete de sârmă puternic sau lână de oțel pentru finisare.

Mai apoi se aplică substanțele de protecție în funcție de material, iar ulterior un strat de vopsea. Optează pentru un pistol de vopsit care te ajută să faci o treabă uniformă și rapidă, prin pulverizare. 

Alege vopsele și tratamente special destinate pieselor de mobilier de exterior, deoarece acestea sunt expuse diverselor condiții meteo, de la raze de soare puternice, la ploi torențiale. 

Bucură-te de proiectele DIY pe care le-ai planificat și alege uneltele de care ai nevoie în orice situație. În acest fel te poți apuca oricând de o idee creativă și practică. 

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...