Proiect de 12 milioane euro pentru transportul public din Mediaș

Proiectul, cu o valoare totală de peste 12 milioane euro, le va oferi cetățenilor posibilitatea de a utiliza și mai mult troleibuzele din municipiul Mediaș.

Investiția cu numele „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric în Mediaș” are o valoare totală de 57.178.530 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 44.805.105 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (cca. 9.795.000 Euro).

Principalele lucrări ce vor fi realizate în Mediaș

  • Înlocuirea celor 18,95 km de linie de contact uzată fizic și moral, cu un fir de contact din cupru, cu profil special pentru troleibuze.
  • Extinderea liniilor de troleibuze pe Str. Stadionului pe o lungime de 5,3 km și Str. Avram Iancu – Str. Moșnei – Heleșteu pe o lungime de 9 km.
  • Trei stații de așteptare a troleibuzelor vor fi dotate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și numărul liniei de transport public care operează pe ruta respectivă, precum și o cameră video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței echipamentelor și a călătorilor în stație. De asemenea, în 2 stații cu aflux mare de călători, din cele trei, vor fi instalate automate de vânzare bilete de transport.
  • Se vor achiziționa 3 troleibuze noi care sunt necesare pentru acoperirea zonelor de extindere a rețelei de troleibuze.
  • Reabilitarea/modernizarea podurilor și pasajului situate pe ruta troleibuzelor, podul peste pârâul Moșna de pe strada Aurel Vlaicu, podul peste pârâul Moșna de pe strada Avram Iancu și la pasajul peste calea ferată.

Va fi realizat un sistem de management al traficului prin înlocuirea/modernizarea echipamentelor din intersecțiile și trecerile de pietoni semaforizate incluse în proiect, realizarea de noi intersecții și treceri de pietoni semaforizate, pe traseele pe care circulă transportul public,implementarea sistemului de camere video de monitorizare CCTV în toate intersecțiile și trecerile de pietoni semaforizate, incluse în sistem și integrarea/extinderea/modernizarea sistemului de ticketing.

Proiectul va fi finalizat până la data de 31.05.2022.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...