Programul „Țara ta, tradiția ta” se extinde la nivel național

Bancpost extinde cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta” la nivel național și include 7 orașe din țară în traseul Caravanei, pentru a permite astfel unui număr cât mai mare de elevi să beneficieze de o incursiune culturală unică în lumea fascinantă a Patrimoniului UNESCO din România.

Ediția 2018 se va derula în perioada mai-iunie a.c. în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Brăila, Suceava, Iași și București și va reuni elevi din clasele V-VIII din peste 60 de școli înscrise în program.

Programul educațional „Țara ta, tradiția ta” este inițiat de Bancpost în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior și își propune promovarea și transmiterea valorilor culturale, a tradițiilor și obiceiurilor autentice către tânăra generație, pentru a îi oferi repere sigure în consolidarea identității culturale.

Prima ediție a avut loc în 2017, când peste 4.500 de elevi din școlile din București au participat în mod activ la sesiunile dedicate organizate. Începând cu anul 2018, programul beneficiază de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Sesiunile îmbină elementele teoretice cu cele practice pentru a stârni interesul celor mici într-o manieră atractivă și interactivă. Astfel, fiecare întâlnire cu elevii este structurată în două părți – Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactivă a 16 obiective UNESCO din România și Atelierele practice, în cadrul cărora cei mici experimentează bogata moștenire rurală și artistică din România. Structura, activitățile și materialele educaționale sunt dezvoltate în armonie cu așteptările și capacitatea de asimilare a elevilor.

„Interesul și entuziasmul manifestate anul trecut atât de elevi, cât și de cadrele didactice implicate ne-au încurajat și răsplătit în același timp, fiind cea mai bună măsură a succesului și o dovadă clară că, atunci când conținutul educațional este unul valoros și transmis cu suflet și pasiune celor mici, receptivitatea lor este cea așteptată. Ca urmare, continuăm aventura și extindem demersul nostru la nivel național, astfel încât cât mai mulți elevi să participe la sesiunile “Țara ta, tradiția ta”. Prin ediția extinsă de anul acesta lansăm fiecărui profesor, părinte și român invitația de a fi #mandrudepatrimoniu și de a acționa în spiritul transmiterii către noile generații a moștenirii culturale autentice, cu care ne putem mândri peste tot în lume,” a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing și Comunicare Bancpost.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...