Profi susține proiectul „Performanța Socială prin Sport”

Fundația Special Olympics din România așteaptă 90 de sportivi cu dizabilități intelectuale la linia de mijloc a terenului, în cadrul Campionatelor Regionale de Fotbal, ce se derulează la Cluj și București, pe 15, respectiv 16 mai a.c.

Evenimentele reunesc copii și tineri cu dizabilități intelectuale care vor forma echipe mixte cu elevii din școlile de masă în cadrul proiectului „Performanța Socială prin Sport”, derulat cu sprijinul PROFI.

Fluierul arbitrului va suna mai întâi marți, la Cluj, unde se derulează primul meci începând cu ora 09.00, la Baza Sportivă Gheorgheni (str. Alexandru Vaida Voevod). Competiția reunește 88 de jucători organizați în 8 echipe (din care 48 sunt sportivi cu dizabilități intelectuale).

La București, Turneul de Fotbal se derulează miercuri, de la ora 10.00, pe terenurile Champion Club, din incinta stadionului Iolanda Balaș Soter. Vor avea loc meciuri, dar și demonstrații individuale și meciuri demonstrative. Pe teren sunt așteptați 77 de jucători (din care 42 sunt cu dizabilități intelectuale), organizați în 7 echipe cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, respectiv 15 și 17 ani provenind de la 7 școli speciale și de arte și meserii. În total, în cele două Turnee Regionale de Fotbal Special Olympics vor evolua 15 echipe și un total de 165 de jucători, din școli speciale și din școlile de masă.

„Fotbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi și de către sportivii Special Olympics. Faptul că dă posibilitatea tinerilor cu și fără dizabilități să facă echipă în teren e un exercițiu extraordinar de toleranță,  cooperare și fair play”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv în cadrul Special Olympics România.

Competițiile regionale de la Cluj și București fac parte dintr-o serie de 7 evenimente derulate cu sprijinul rețelei de magazine PROFI, sub sloganul PROFI susține BRAVII sportivi Special Olympics. Evenimentele vor reuni în competiții sportive aproape 950 de persoane cu dizabilități intelectuale, dar și 460 de mentori, voluntari, profesori și membri ai familiei.

Obiectivul proiectului este de a ajuta tinerii cu dizabilități să își descopere abilitățile sportive,  să aibă mai mare încredere în ei înșiși și astfel să fie mai ușor acceptați și integrați în societate.

Partenerii evenimentului sunt Hervis Sports & Fashion și Fundația United Way România.

Evenimentele fotbalistice de la Cluj și București s-au derulat în continuarea fazei regionale a Campionatului Național de Fotbal Unificat desfășurat în zilele de 10 și 11 mai a.c. la Brașov, Arad, Bacău, Galați, Iași, Târgu Jiu și Sibiu. Competițiile au avut loc în cadrul săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics, finanțat prin programul FIFA Football for Hope, cu sprijinul Federației Române de Fotbal. Etapa finală a Campionatului Național de Fotbal Unificat va avea loc în perioada 6 – 8 iunie a.c., la Hațeg.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...