Profi echipează calculatoarele donate școlilor cu software open source

.
.

Premiera in invatamantul romanesc: cele 1749 de laptopuri pe care magazinele PROFI le daruiesc scolilor in 2013 sunt echipate cu sisteme de operare Edubuntu si programe educationale GNU. Cu aceasta ocazie multumim comunitatii Linux si in mod special Edubuntu pentru dezvoltarea platformelor respective.

 

La editia “PROFI te premiaza” 2013 au participat 1597 scoli si 159 dintre ele au castigat cate un laborator IT astfel echipat. Pe parcursul celor trei editii consecutive ale campaniei, PROFI a donat catre sute de scoli din toata tara 5381 calculatoare, sute de routere Wi-Fi si videoproiectoare in valoare totala de 1.5 milioane euro. De ce? Pentru a contribui la mai buna pregatire a elevilor din gimnaziile si liceele de astazi pentru piata globalizata a muncii, de maine.

 

“Desi anul acesta piata este in general mai dificila, noi am dorit sa pastram acelasi buget ca si anul trecut dar sa marim numarul scolilor care primesc de la noi calculatoare,” a declarat Directorul general Profi Rom Food, Pawel Musial. “Am constatat insa ca pretul licentelor Windows facea planul nostru imposibil de realizat; cum gigantul IT nu ne-a oferit vreo facilitate reala in aceasta privinta, alternativa naturala a fost sa ne indreptam catre o solutie Open-source, mai precis catre softul Linux. Credem cu putere in valorile pietei libere si consideram ca dandu-le elevilor sansa sa invete sa foloseasca mai multe sisteme de operare nu poate fi decat benefic pentru ei.”

 

“In ultimii 10 ani, sistemele de operare s-au dezvoltat considerabil, sistemele Linux fiind astazi alternative viabile la sistemele de operare proprietare Windows si Macintosh,” a declarat Catalin Pavel, Directorul IT de la PROFI. “Interoperabilitatea acestor sisteme permite structuri IT eterogene, iar firmele vestice aleg din ce in ce mai frecvent solutii Open-source in defavoarea celor proprietare. Motivul? Pentru ca sunt stabile, nu exista virusi care sa le afecteze functionalitatea si sunt deshise catre dezvoltare si comunicare.”

 

Comunitatea dezvoltatorilor si utilizatorilor de Linux numara la ora actuala zeci de milioane de membri, in concluzie nu mai exista problema care sa nu fi fost deja rezolvata, care sa nu aiba o solutie. Alegand sa doteze cu software Open-source calculatoarele pe care le doneaza scolilor, PROFI aliniaza Romania la tarile vestice cu deschidere catre nou si schimbare in IT.

 

Pana la 20 decembrie, fiecare dintre cele 159 de scoli castigatoare va primi cate un laborator IT ce consta din 10 netbook-uri, un notebook si un router Wi-Fi care le permite sa se conecteze in retea.

 

Prin cele 193 de magazine in format Standard, City si Mall si prin cei aproape 5000 de angajati ai sai care lucreaza in 101 localitati, PROFI este astazi cel de al doilea mare lant de retail si unul dintre principalii angajatori din Romania.

 

“Profi te premiaza” editia 2013 a fost organizata cu sustinere din parta partenerilor: Pepsico, Caroli, Albalact, Colgate, Danone, Oke, Persil Expert, Cremita – Primola, Primola, Rom autentic, P&G, Gusto, Gusto Natura, Borsec, Chipita, Lyoness, Asus, Dero, Cia Aboliv, Merve, Delaco, Antefrig, Schauma, Edenia, Pedigree, Baneasa, Monte Banato, Radic Star, Scandia Food, Smithfield Prod, DonCafe, Maggi, Nestle Cereale Integrale, Delma, Delikat.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...