Producția de autoturisme din România a scăzut cu 10,67% în ultimul an

Conform datelor publicate de ACAROM producția de autoturisme din România a ajuns la 438.107 unități, înregistrând o scădere cu 10,67%, comparativ cu 2019.

Statisticile arată un trend descendent și în cazul autoturismelor nou înmatriculate în 2020.

În luna ianuarie 2021, în România au fost produse cu 10,71% mai puține unități față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cei doi mari producători din România, Dacia și Ford, au înregistrat niveluri de producție similare, realizând aproximativ același număr de unități în fabricile din Mioveni, respectiv Craiova.

A crescut cererea pentru autoturisme „verzi”

Chiar dacă în prima parte a anului 2021, numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a scăzut, observăm că preferința consumatorilor pentru autoturisme „verzi”.

Astfel, înmatriculările de autoturisme electrice și hibrid a crescut cu aproximativ 26%, comparativ cu anul trecut, conform datelor furnizate de APIA.

Recent, reprezentanții Ministerului Mediului au anunțat modificări importante asupra programului „Rabla” care să sprijine achizițiile de mașini noi sau electrice.

Astfel se majorează prima de casare (de la 6.000 lei la 7.500 lei), în timp ce bugetul pentru achiziția de mașini electrice sau tip plug-in se dublează.  

Și la nivel global, există o presiune asupra sustenabilității sectorului auto în sensul limitării emisiilor de dioxid de carbon.

Ford, unul dintre cei mai mari producători de autoturisme din lume, a anunțat deja tranziția către un viitor 100% electric în Europa.

Oficialii companiei au declarat că vor realiza o investiție de peste 1 miliard dolari în modernizarea fabricii din Koln, Germania.

Ford estimează că până în anul 2026, 100% dintre automobilele vândute pe teritoriul UE vor fi electrice sau hibrid, iar până în 2030 toate automobile produse în Europa vor fi electrice.

Achiziția online a mașinilor are potențial

2020 a fost anul care a influențat cel mai mult piața de e-commerce, chiar și atunci când ne referim la autoturisme.

Producătorii și-au lansat site-uri dedicate prin care clienții își pot alege mașina dorită, pot verifica în stocul cărui dealer se află, iar după completarea tuturor documentelor, achiziția se poate realiza online,

Livrarea se va face la domiciliul clientului sau în showroom.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.