Producătorii din programul „Gusturi românești” au livrat 6.514 tone de legume

Cei 195 de producători locali de legume și fructe din programul Mega Image „Gusturi românești de la gospodari” au încheiat sezonul de primăvară – vară cu rezultate de producție în creștere față de anul trecut.

În acest an, producătorii locali din program au cultivat legume de sezon pe o suprafață protejată în creștere cu peste 40 de hectare față de anul trecut, în zone din întreaga țară, doar în sistem tradițional, direct pe sol.

Programul este unic pe piața de retail din România prin echipa Mega Image coordonată de un inginer agronom, care le oferă producătorilor consultanță pas cu pas, de la analiza solului și a apei, la planificarea culturilor, până la întreținerea culturii pe perioada creșterii și verificarea finală înainte de livrare în magazine.

Doar în sezonul de primăvară – vară, recent încheiat, producția de legume din cadrul programului a fost de peste 6.514 tone, ceea ce reprezintă o creștere de peste 100% față de anul anterior.

Legumele care au înregistrat creșteri semnificative de producție au fost: verdețuri de primăvară, castraveți, morcovi, ardei urmate de roșii, salată și vinete.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...