În condițiile în care cererea de bere artizanală de pe piața locală este în continuă creștere, cele mai importante microberării și-au dublat în ultimul an capacitățile de producție, iar unele dintre acestea au decis să-și deschidă propriile spații de desfacere.
Răzvan Miu, manager Offices Department la Romtor Real Estate a observat existența unei astfel de tendințe în rândul producătorilor locali de bere artizanală, aceștia optând pentru zone cu trafic foarte intens.
„Compania noastră a realizat închirierea unui spațiu comercial din strada Gabroveni către microberăria Sikaru, după ce, cu ceva timp în urmă, am finalizat o altă tranzacție pe Calea Victoriei, unde Bere Zăganu a deschis Romanian Craft Beer. Consider că decizia producătorilor de a investi în spații proprii de desfacere reflectă încercarea, pe de o parte de educare a gustului consumatorului român, care este obișnuit cu berea clasică și industrială și pe de altă parte, de a pune România pe harta producătorilor internaționali de bere artizanală. Deși este o piață de nișă, cu o producție medie de doar câteva mii de hectolitri pe an, principalii producători de bere artizanală din România au înființat anul trecut Asociația Producătorilor de Bere Artizanală, pentru a avea o promovare cât mai bună și de a dezvolta cât mai mult această piață.”
MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |