Probleme cu mașina? Iată cum se pot recunoaște defecțiunile injectoarelor auto!

Având o importanță majoră în buna funcționare a unui autovehicul, injectoarele de combustibil sunt o dovadă clară a avansului tehnologic din industria automobilistică. Acestea fac parte dintr-un sistem complex, care poate fi afectat de anumite probleme.

La fel ca în cazul majorității problemelor legate de mașină, șoferii pot observa și atunci când există defecțiuni ale injectoarelor că ceva este în neregulă și că autoturismul se comportă diferit.

Este important să se cunoască modul în care se manifestă aceste defecțiuni, deoarece, astfel, șoferii pot verifica dacă injectoarele se află sau nu în stare corectă de funcționare.

În continuare sunt prezentate unele dintre cele mai frecvente simptome care indică faptul că mașina trebuie dusă într-un atelier de reparatii injectoare

Simptomele unui injector auto defect

Cele mai frecvente simptome ale unui injector auto defect sunt:

  • consum ridicat de combustibil;
  • fluctuații ale turațiilor motorului;
  • miros puternic de carburant;
  • ralanti instabil;
  • rateuri ale motorului (eroarea misfire).

Consumul ridicat de combustibil

Dacă injectoarele livrează în mod ineficient combustibil către motor, consumul de combustibil va fi vizibil mai mare. Acest simptom poate fi cauzat de un injector care nu se închide sau de scurgeri de carburant la nivelul injectorului. 

Fluctuații la nivelul turațiilor

Șoferii pot observa cu ușurință fluctuațiile turațiilor, urmărind indicatorul din bordul mașinii. Dacă acul care indică nivelul turațiilor prezintă fluctuații inexplicabile, problema este cel mai probabil cauzată de un injector afectat de acumularea de reziduuri. 

Miros puternic de carburant

Unul dintre principalele semne care indică probleme la nivelul injectoarelor auto este mirosul puternic de carburant. Acest simptom poate fi atribuit unui injector care alimentează motorul cu exces de carburant din cauza faptului ca nu se poate închide. De asemenea, poate exista o scurgere în injector, cauzată de o piesă defectă. 

Ralanti instabil

Șoferii care observă un ralanti instabil trebuie să știe că acest simptom poate fi cauzat de un injector de combustibil afectat de reziduuri, care livrează combustibil în mod inconsistent. 

Rateuri ale motorului

Atunci când nu primește o cantitate suficientă de combustibil, cel mai probabil motorul se va manifesta prin rateuri. Eroarea este semnalată prin misfire de către computerul de bord și, de cele mai multe ori, este atribuită unui injector de combustibil înfundat, afectat de reziduuri sau care nu se poate deschide. 

Care sunt soluțiile?

Cele mai frecvente cauze care duc la apariția acestor simptome sunt întreținerea deficitară și uzura injectoarelor de combustibil. Atunci când șoferii bănuiesc că există nereguli la nivelul injectoarelor, se recomandă ca mașina să fie dusă într-un atelier în care problema poate fi evaluată și rezolvată de către o echipă competentă și experimentată. 

Concret, soluțiile problemelor apărute la injectoare sunt fie reparația acestora, fie înlocuirea completă. Dintre acestea se recomandă reparația injectoarelor, care este mult mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor implicate.

Unii mecanici auto vor sugera direct înlocuirea injectoarelor, deoarece, având in vedere complexitatea acestui sistem, nu toată lumea deține cunoștințele și aparatura necesare pentru efectuarea reparațiilor.

De aceea, șoferilor li se recomandă să aleagă întotdeauna o companie specializată în reparația injectoarelor, unde pot fi reparate injectoare pentru toate tipurile de autovehicule. 

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...