Principalele responsabilități asociate jobului de dealer

Jocurile de noroc le-au plăcut oamenilor dintotdeauna, iar în prezent, acestea sunt atât de populare încât dezvoltarea cazinourilor în tot mai multe orașe a schimbat piața muncii aducând joburi noi. De exemplu, jobul de dealer este specific industriei cazinourilor și este o profesie relativ nouă în care se îmbină perfect comunicarea cu pasiunea pentru jocurile de noroc. Ca orice alt job, jobul de dealer online presupune anumite responsabilități și atribuții, iar în continuare vei descoperi care sunt cele mai importante responsabilități ale unui dealer online.

Tot ce trebuie să știi despre jobul de dealer

Este persoana care reprezintă compania în fața jucătorilor și trebuie să ofere servicii de gaming de calitate, motiv pentru care trebuie să adere la valorile cazinoului și să stăpânească foarte bine regulile și procedurile din industria de gambling. Acesta prezintă toate jocurile din gama cazinoului într-o manieră profesională, știe cum să interacționeze cu jucătorii și îi ajută să aibă o experiență de live gaming ideală. În ceea ce privește educația, există școli locale de formare a dealerilor pentru a le oferi aptitudinile necesare.

Deși ai crede că dealerii se găsesc numai în camerele de poker sau în marile cazinouri, de fapt aceștia își pot găsi un loc de muncă în mai multe părți, iar joburile pentru dealeri pot fi găsite pe site-uri de joburi, cum ar fi Best Jobs. Ei se pot angaja pe vase de croazieră, la companii care organizează nopți de cazino, fundații care organizează evenimente caritabile prin intermediul jocurilor de noroc sau la firme care angajează dealeri pentru petreceri private în cluburi sau grupuri exclusiviste.

Responsabilitățile unui dealer

1.     Un dealer trebuie să știe la perfecție jocurile la care participă și să explice regulile de joc jucătorilor. Nu numai că trebuie să știe regulile jocului, dar trebuie să știe cifre importante cum ar fi pariul minim sau cel maxim și ratele de plată.

2.     Dealerul trebuie să știe regulile interne ale unui casino și să le respecte, dar mai ales să aibă grijă ca jucătorii să le respecte și să nu încerce să fraudeze cazinoul. Altfel spus, dealerul trebuie să supravegheze jocul pentru a se asigura că nu trișează nimeni.

3.   Unele cazinouri își pregătesc dealerii pentru a observa din timp jucătorii care au problemă cu jocurile de noroc, în sensul că au devenit dependenți de acestea, astfel încât să îi ajute să își controleze patima jocurilor de noroc.

4. Dealerul se ocupă de împărțirea cărților la fiecare rundă de joc, acesta fiind cea mai importantă și cea mai recurentă activitate pe care o face dealerul. 

5. Anunțarea momentului în care jucătorii pot plasa pariuri, anunțarea pariului câștigător și acordarea câștigului jucătorului norocos reprezintă alte responsabilități asociate jobului de dealer.

Jocuri de noroc care necesită dealeri

Dealerii sunt căutați pentru jocuri de masă, cum ar fi blackjack, poker, ruletă și baccarat, atât pentru cazinourile fizice, cât și pentru cazinourile online. Există și alte versiuni de jocuri care diferă în funcție de locul unde se joacă, dar acestea sunt cele mai populare. Atunci când joci sloturi gratuite, prezența unui dealer nu este necesară, dar dacă alegi oricare din jocurile de masă de mai sus, prezența dealerului este un imperativ. De fapt, dealerul reprezintă principala diferența între sloturi și jocuri de masă, acesta fiind prezent doar în cazul jocurilor de masă. Dacă vorbim despre cazinouri online, trebuie să știi că există și dealeri live care transmit din studiouri special amenajate sau chiar din cele mai mari cazinouri fizice.

Blackjack mai este denumit și 21 și este un joc de cărți în care jucătorii joacă împotriva casei reprezentată de dealer. Fiecare carte are o valoare între 2 și 10. Scopul este să aduni cărți cu o valoare cât mai apropiată de 21 pentru a bate casa. Dacă dealerul are 21 sau mai puține puncte, dar tu ai mai puțin, ai pierdut. Cine are peste 21 puncte a pierdut. Asul poate avea valoarea 1 sau 11, după cum dorește jucătorul.

Pokerul este un alt joc de cărți în care jucătorii primesc câte 5 cărți și au voie să dea jos câte cărți vor. Vor primi în schimbul lor cărți noi. Se plasează pariuri la fiecare mână și cine are o mână mai bună câștigă. Este un tip de joc în care asul are cea mai mare valoare, iar strategia și calculul probabilităților îl pot ajuta pe jucător să aibă mai mari șanse de câștig.

Ruleta prezintă o roată numerotată de la 0 la 36 care va fi învârtită în timp ce o bilă trebuie să se rotească în sens invers pentru a ocupa o anumită poziție și a determina pariul câștigător. Înainte de a învârti ruleta, se vor plasa pariurile. Există mai multe tipuri de pariuri într-un joc de ruletă, iar acestea pot fi de tip inside sau outside.  

Denumirea jocului baccarat provine din Italia și înseamnă zero. Este un joc de cărți despre care se mai zvonește că ar fi apărut în 1490 în Franța unde s-ar fi jucat cu un pachet de cărți de Tarot. Tot ce trebuie să facă jucătorul este să plaseze un pariu pe mâna de cărți care la final se va apropia cel mai mult de 9. Din acest punct de vedere, este similar cu blackjack.

Jobul de dealer presupune asumarea unor responsabilități și este tratat cu seriozitate, iar în ultimul timp, ofertele de joburi pentru dealeri sunt în creștere. Dacă ești interesat de un astfel de job, platforme precum Jooble îți aduc oportunități de angajare, iar majoritatea companiilor oferă și un training după angajare, asigurându-se astfel că dealerii își cunosc foarte bine atribuțiile în momentul în care interacționează cu clienții.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...