Primul pas pentru reabilitarea DJ 102 I, Valea Doftanei, alternativa la DN 1

CNAIR a deschis ofertele pentru contractarea serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea DJ 102 I, Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov”.

Acesta urmăreşte să creeze o alternativă pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei şi se referă la 2 tronsoane de drum de aproximativ 24 de km în total, care aparţin de Consiliul Judeţean Prahova şi de Consiliul Judeţean Braşov.

Drumul este în mare parte neasfaltat, cu sectoare de drum forestier, iar lucrările vor implica atât exproprieri de terenuri, cât şi relocare de utilităţi.

Conform estimărilor, până la sfârşitul anului se doreşte demararea procedurii de achiziţie publică privind achiziţia lucrărilor de execuţie pentru proiect.

Achiziţia presupune studiul topografic, studiul geotehnic, planul de situaţie pe ridicare topografică, studiul de trafic, studiul hidraulic şi hidrogeologic, documentaţia pentru scoaterea din circuitul forestier, expertiza tehnică, studiul de fezabilitate, certificate de urbanism, avize, acorduri şi studii specifice.

Durata estimată pentru realizarea acestor studii este de 4 luni, iar valoarea estimată este de 2.873.805 lei, fără TVA.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...