Primul laborator dotat cu inteligență artificială, deschis la ASE

Microsoft a inaugurati primul laborator dotat cu inteligență artificială în cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE).

Laboratorul de tehnologii în cloud din cadrul ASE oferă posibilitatea de a experimenta ultimele inovații în tehnologia informației și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale în rândul studenților și profesorilor.

Utilizatorii laboratorului au acces la infrastructuri virtuale scalabile în funcție de proiectul la care lucrează, de la un procesor la putere de calcul de ordinul zecilor de mii de procesoare.

Aceștia pot crea și testa algoritmi de inteligență artificială, machine learning, pot simula orice mediu de test de pe aproape orice platformă sau sistem de operare, pot stoca și gestiona volume practic nelimitate de date și nu în ultimul rând, pot dezvolta ei însăși noi aplicații și platforme.

Cursuri susținute de experții Microsoft

11 experți în cloud din partea Microsoft România vor susținte cursuri prin care studenții își pot dezvolta atât aptitudinile tehnice, cât și cele de inovație in business.

Tema principală a primului curs susținut în laboratorul de cloud, începând cu luna martie, se va concentra pe ultimele inovații în tehnologia informației prin intermediul Azure, platforma de cloud computing a Microsoft.

Vor urma apoi cursuri în care accentul este pus pe inteligența artificială, astfel că studenții de la ASE vor putea veni cu idei și proiecte noi.

Proiectul „Cloud-Enabled Laboratory” dezvoltat de Microsoft s-a lansat anul trecut prin deschiderea primului laboratul de tehnologii în cloud din România la Universitatea de Vest din Timișoara.

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...