Primul chirias in noile cladiri de birouri ale AFI Palace

.

AFI  a semnat un contract de preînchiriere pe o durată de şapte ani cu Microchip Technology, una dintre companiile americane de top din industria IT, pentru un spaţiu de 2.500 metri pătraţi situat în interiorul primei din cele cinci clădiri de birouri de clasă A din cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni.

Microchip Technology este prima companie care confirmă colaborarea cu AFI Business Park Cotroceni dintr-o listă lungă de potențiali chiriaşi cu care AFI Europe este momentan în discuții, majoritatea companii din domeniul IT.

Contracte adiţionale pentru închirerea unei alte suprafețe de 4.000 metri pătraţi în interiorul AFI Business Park 1 sunt momentat în derulare, în timp ce alţi 6.000 metri pătraţi au fost deja negociați pentru cea de-a doua clădire de birouri.

Microchip Technology este o companie americană producătoare de microcontroleri şi semiconductori analogici, listată la bursa NASDAQ.

Companiile de IT precum Microchip Technology sunt foarte active în ceea ce privește înaintarea cererilor de închiriere a unor spații de birouri după ce au realizat că AFI Business Park Cotroceni are potențialul de a veni în întâmpinarea viitoarelor lor nevoi de creştere. Posibilitatea de a se extinde în viitor în interiorul aceluiași parc de birouri este principalul motiv pentru care aceste companii își doresc să vină în AFI Business Park Cotroceni.

“O problemă majoră cu care se confruntă în zilele noastre companiile de IT o reprezintă opțiunea de extindere limitată oferită de clădirile de birouri deși ritmul accelerat de creştere al industriei impune deseori astfel de situații. AFI Business Park Cotroceni asigură companiilor posibilitatea unei extinderi viitoare a spațiului dorit în fiecare din cele cinci clădiri de clasă A din interiorul parcului de birouri”, susţine David Hay CEO AFI Europe Romania.

Principalii clienţi vizaţi pentru parcul de birouri sunt reprezentanţi de companii naţionale şi multinaţionale de software sau din industria IT şi de comunicaţii, companii financiare şi de asigurări. AFI Business Park Cotroceni reprezintă cea mai bună alegere a companiilor în termeni de locație, accesibilitate, servicii oferite de mall-ul aflat în imediata apropiere, locuri de parcare și opțiuni viitoare de creștere.

AFI Europe a început construcţia primei clădiri de birouri AFI Business 1 în Iunie 2011 şi o va finaliza în luna august a anului curent, în timp ce a doua clădire de birouri va fi gata în ianuarie 2014. Celelalte trei clădiri de birouri vor fi terminate în fiecare an ulterior, oferind posibilitatea tuturor chiriaşilor de a creşte şi de a se dezvolta în interiorul AFI Business Park.

Dezvoltatorul a numit compania de consultanţă The Advisers/Knight Frank ca agent exclusiv responsabil de închirierea spaţiilor de birouri aflate în cadrul AFI Business 1.

Despre AFI Business Park Cotroceni

Situat pe Bulevardul Vasile Milea, la doar 250 metri distanță de stația de metrou Politehnica, în imediata apropiere a mijloacelor de transport în comun și a podului Basarab, parcul de birouri AFI Business Park Cotroceni se va afla în directă legătură cu mall-ul AFI Palace Cotroceni, angajații clădirilor de birouri având astfel acces la toate facilitățile centrului comercial: trei filiale bancare, 15 restaurante tip fast-food, șase cafenele, trei restaurante, un club de fitness de circa 2.000 mp și un hipermarket Real, deschis non-stop.

AFI Business 1, prima fază a proiectului, are o suprafaţă construită de aproape 14.000 metri pătrați şi o suprafață închiriabilă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi distribuți pe zece etaje la suprafață și două etaje subterane ce dispun de 185 de locuri de parcare pentru angajaţi. În plus, clienții și vizitatorii pot beneficia de parcarea AFI Palace Cotroceni aflat în imediata apropiere, care oferă încă 2.500 de locuri disponibile.

Prima clădire de birouri de clasă A este echipată cu șase lifturi și un sistem avansat de control, făcând parte în același timp din categoria clădirilor verzi dotate cu un sistem eficient de reducere a consumului de energie, spre avantajul chiriașilor.

Odată finalizat, AFI Business Park Cotroceni va include cinci clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...