All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă, 17 aprilie, 2021
-PUBLICITATE-

Primul centru complet de recuperare post-Covid, la Runcu, județul Gorj

Fundația Mereu Aproape investește în primul centru complet de recuperare post-Covid la Runcu, în județul Gorj.

În județul Gorj a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus din România. Valoarea proiectului se ridică la aproape 200.000 euro.

Proiectul este dezvoltat în contextul în care pandemia Covid-19 continuă, iar mulți dintre pacienți se confruntă cu diferite sechele manifestate chiar și la intervale de timp mari post infecție.

Centrul se află în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Situat la 780 de metri altitudine, spitalul este specializat în tratarea bolilor pulmonare, este spital suport Covid-19 cu o secție de recuperare cu 39 de paturi.

În plus, este singurul din România cu salină terapeutică de suprafață.

La Runcu, Fundația Mereu Aproape modernizează Compartimentul de Recuperare Medicală Respiratorie și Kinetoterapie cu aparatură medicală performantă.

Pacienții vor beneficia de programe de recuperare medicală fizică și respiratorie în interior dar și în aer liber, de programe de recuperare psihologică, de haloterapie în salina găzduită de spital, precum și de programe de kinetoterapie outdoor și recreere desfășurate în Grădina Terapeutică.

În tratarea pacienților se va implica o echipă medicală multidisciplinară, alcătuită din medicul de reabilitare medicală, medicul pneumolog, fiziokinetoterapeutul, asistenții medicali și un psihoterapeut.

Medicii vor putea lucra cu aparatură medicală pentru recuperare respiratorie, neuromusculară, antrenare respiratorie, fizioterapie și cu echipamente de kinetoterapie de uz medical.

Toate acestea îi vor ajuta pe pacienții care luptă cu efectele post infecție ale bolii, fie că sunt probleme respiratorii, dureri musculare, dureri articulare, astenie fizică sau depresie.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI