Primul ansamblu rezidențial dotat cu panouri solare

Un fond de investiții va construi primul ansamblu rezidențial din România dotat cu panouri solare, în partea de sud a Bucureștiului.

Cartierul Solar, localizat pe Bd. Metalurgiei, nr. 132, lângă centrul comercial Arcade, va avea 15 blocuri, 1.000 de apartamente, un regim de înălțime P+4, 1200 de locuri de parcare, iar pe terasele blocurilor vor fi instalate 1.800 de panouri solare cu o producţie totală de peste 600 MWh/an.

Cartierul va dispune de pază 24h/24h, intrările principale în ansamblu monitorizate video, bariere acces, piscină, sală de fitness, parc, locuri de joacă pentru copii și terenuri de sport, iar costurile de întreținere comune vor fi zero, datorită panourilor solare.

Pentru început prețurile pornesc de la 39.000 de euro pentru un apartament de două camere tip 1 cu o suprafață de 43,21 mp utili, 40.500 euro pentru un apartament de două camere tip 2 cu o suprafață de 41,90 mp utili și 70.900 euro pentru un apartament de trei camere cu o suprafață de 80 mp utili.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul dezvoltatorului.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...