Primele proiecte de birouri din București alimentate cu energie „verde”

Doi dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de birouri din București, Genesis Property și River Development, au anunțat investiții cumulate de peste 2 milioane de euro în proiecte fotovoltaice.

Astfel, peste 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafață de peste 4.000 mp, localizate pe acoperișurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park, au fost instalate de Genesis Property în urma unei investiții de 1 milion de euro.

Și River Development anunță că va investi 1 milion de euro în centrale electrice fotovoltaice. Proiectul are ca termen de finalizare luna mai 2023 și, pentru început, va asigura o parte din alimentarea cu energie electrică a clădirilor Paris, Berlin și Bruxelles din Sema Parc.

Cele 1.080 panouri fotovoltaice instalate pe clădirile din YUNITY Park vor produce între 650 – 680 MWh/an, în funcție de condițiile atmosferice.

Dezvoltatorul are în plan și implementarea altor măsuri ce includ: iluminatul interior și exterior cu tehnologia LED, modernizarea unor echipamente și instalații de încălzire și răcire pentru reducerea consumului, introducerea de senzori pentru un management mai eficient al utilităților.

În ceea ce privește proiectul din Sema Parc, acesta constă într-un sistem integrat format din 3 sub-centrale electrice fotovoltaice care injectează în sistem energia generată de circa 3.000 de panouri solare, cu o putere instalată totală de 1,2 MW. Sistemul rezultat va permite scăderea anuală a emisiilor CO2 cu peste 900 de tone CO2.

CITEȘTE ȘI: Vulturilor Residence, imobil ECO amplasat în centrul capitalei

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...