Primele două tramvaie Bozankaya circulă de astăzi în Timișoara

Primele două tramvaie produse de turcii de la Bozankaya-Sileo au intrat de astăzi în circulație pe linia 1 din Timișoara.

Până în octombrie 2023, societatea de transport public din Timișoara va primi alte 19 tramvaie Bozankaya, câte două în fiecare lună.

Investiția în tot lotul este de 45 milioane euro, mare parte din fonduri europene (85%), 13% fiind fonduri de la Guvern și 2% de la Primăria Timișoara.

Există posibilitatea să achiziționăm mai multe. Trebuie să vedem dacă vom fi mulțumiți pentru că acum urmează testul cel mai important, o dată cu momentul în care timișorenii vor circula cu acest tramvai, a spus primarul Dominic Fritz

Produs în Ankara, tramvaiul cu o lungime de 29,99 metri și o lățime de 2,4 metri, are o capacitate de 251 pasageri, din care 48 pe locuri și 203 în picioare.

Tramvaiul este 100% electric și poate funcționa autonom, pe baza unei baterii care poate fi încărcată direct de la cablurile de alimentare, pe o distanță minimă de 63 kilometri.

Pentru început, noile tramvaie vor circula doar pe rutele reabilitate și pe măsură ce alte rute vor fi modernizate vor fi puse în circulație și pe acestea.

- publicitate -