All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 4 decembrie | 2020
10.4 C
București

Primele brute subscrise de UNIQA au ajuns la 45,6 milioane euro

În cel de-al doilea trimestru din 2020, asigurările non-auto au înregistrat un avans de 15% comparativ cu aceeași perioadă din 2019 în portofoliul UNIQA Asigurări.

Segmentul auto a continuat să se restrângă influențat și de măsurile de restricționare, aplicate în contextul stării de urgență.

Pentru asigurările de viață, perioada stării de urgență a avut un impact semnificativ asupra vânzării de polite noi, în special pe canalul Bancassurance. Produsele tradiționale au înregistrat un avans de 5% față de intervalul similar din anul anterior.

Primele brute subscrise în total de cele două companii UNIQA se situau, la finalul primului semestru din 2020, la nivelul de 45,6 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior.

- PUBLICITATE -

Această reducere a fost generată de accentuarea efectelor măsurilor de reducere a ponderii asigurărilor RCA și asigurărillor auto facultative pe segmentul de leasing în cadrul portofoliului companiei, dar și pe fundalul efectelor stării de urgență.

Profitul net total înregistrat de ambele companii UNIQA în primul semestru din 2020 a fost de 3,5 milioane euro, conform IFRS.

UNIQA Asigurări și UNIQA Asigurări de viață au încheiat primele șase luni ale anului curent cu un nivel al costurilor administrative situat cu 2,7 puncte procentuale sub cel înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior.

- PUBLICITATE -