All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 3 decembrie | 2020
2.9 C
București

Prime Kapital lansează programul FlexAssist Solidarity

Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, un program inovativ pentru achiziția de locuințe care vine în sprijinul cumpărătorilor și îi susține în decizia de a achiziționa o locuință în această perioadă de „nouă normalitate” creată de pandemia COVID-19.

FlexAssist Solidarity este un sistem de cumpărare flexibil, unic în piața din România, care ajută clienții să cumpere o locuință de calitate și le oferă o perioada lungă de timp în care pot realiza achiziția, garanția returnării avansului plătit dacă locuința nu e finalizată la timp, eliminarea riscului de creștere a prețului în viitor, reduceri de preț semnificative precum și posibilitatea contractării unui credit de la dezvoltator pentru achitarea restului de preț.

Dedicat exclusiv proiectelor Prime Kapital, programul presupune plata unui avans de minim 10% din prețul unității și dă posibilitatea clienților să achiziționeze locuința dorită într-un termen de până la 15 ani de la finalizarea acesteia.

- PUBLICITATE -

În baza unui ante-contract de vânzare-cumpărare, clienții interesați pot cumpăra locuința la prețul stabilit astăzi și pot de asemenea beneficia de prețuri ce includ reduceri early bird, tipice pentru vânzările la stadiul de proiect.

Termenul lung de valabilitate al ante-contractului de vânzare-cumpărare  oferă cumpărătorilor posibilitatea de a realiza achiziția în ritmul care li se potrivește cel mai bine.

Cumpărătorii se pot muta în locuință și în baza unui contract de închiriere

Mai mult, cumpărătorii se vor putea muta în locuință după finalizarea acesteia, în baza unui contract de închiriere încheiat pentru o perioadă de cel puțin 5 ani în cadrul căruia beneficiază în primii 3 ani de reduceri semnificative din valoarea chiriei standard, și anume 75% în primul an, 50% în al doilea an și respectiv 25% în al treilea an.

Reducerile de chirie oferite sunt menite să susțină clienții ale căror venituri sunt sau riscă să fie afectate de criză COVID-19, dar și să ofere un sprijin financiar în contextul cheltuielilor asociate mutării într-o locuință nouă.

Spre exemplu, pentru o unitate cu un preț total de 85.000 EUR, se va achita o chirie lunară de numai 158 EUR în primul an.

Astfel, în schimbul unui avans minim, clienții vor putea cumpăra locuința dorită la un preț stabilit astăzi dar și de a locui încă de la început în aceasta, plătind o chirie în primii 3 ani a cărei valoare este mult sub chiria medie a unei unități similare pe piața din București.

În plus, prin FlexAssist Solidarity, pentru fiecare chirie plătită, clienții vor beneficia de reduceri ale prețului de cumpărare.

Credite de la dezvoltator

Totodată, programul oferă și o a treia componentă și anume posibilitatea obținerii unui credit de la dezvoltator pentru maxim 75% din valoarea locuinței la momentul încheierii contractului de vânzare.

Cumpărătorii nu vor fi obligați să contracteze creditul de la dezvoltator, dar vor avea această posibilitate dacă, la momentul realizării achiziției, doresc să urmeze această cale, spre deosebire de cea a unei finanțări bancare, de exemplu.

Oferta FlexAssist Solidarity este limitată la stocul de locuințe puse în prezent la vânzare și este supusă unor termeni și condiții contractuale.

Cumpărătorii interesați de unitățile puse pe piață de Prime Kapital pot beneficia de programul FlexAssist Solidarity pentru orice tip de unitate, inclusiv pentru vile.

- PUBLICITATE -