Primăria vrea să transforme Piața Amzei într-un hub cultural și pol gastronomic

Primăria Sectorului 1 și-a propus refuncționalizarea Pieței Amzei și transformarea acesteia într-un hub cultural și un pol al gastronomiei autohtone.

Aici vor fi amenajate zone pentru manifestațiile culturale și spații hub/co-working. Vor fi amenajate și spații în care turiștii să poată gusta tot ce oferă gastronomia autohtonă, după modelul Pieței Testaccio Roma sau Southbank Centre Food Market Londra.

Pe lângă funcțiunea de piață tradițională existentă, vor fi amenajate aici și restaurante, cafenele și servicii de servire mâncare „to go” și în format food-truck.

Piața Amzei are o suprafață totală de 3.595,5 mp din care 2.675,4 mp suprafață construită. Regimul de înălțime al imobilului este de 2S+P+1E. Clădirea dispune și de o parcare subterană cu 49 de locuri.

Proiectul de reamenajare și refuncționalizare a pieței va fi pus în dezbatere publică în cursul săptămânii viitoare și va putea fi consultat pe site-ul instituției.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...