Primăria Sibiu coboară cablurile în subteran pe 5 străzi principale

Primăria Municipiului Sibiu continuă lucrările în cadrul proiectului Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă. Proiectul este finanțat din bugetul local al municipiului Sibiu cu 6,7 milioane de lei, la această sumă adăugându-se o finanțare nerambursabilă în valoare de 4,8 milioane de lei.

Scopul acestui proiect este amenajarea tubulaturii pentru introducerea cablurilor suspendate în aceste tuburi subterane pe cinci artere principale ale Sibiului: bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii, șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea și bulevardul Victoriei. Tubulatura este amenajată în trotuarele sau pe zonele verzi de pe ambele părți ale străzilor menționate și presupune săpături pe o lungime totală de peste 16.000 de metri.

‘Chiar dacă există un disconfort ca urmare a acestor lucrări, câștigul mare este eliberarea de cablurile subterane și deci un Sibiu mai puțin împânzit de cabluri și colaci de fibră agățați de stâlpi. Vorbim de cinci dintre principalele străzi ale orașului, iar prin proiect aspectul acestora se va îmbunătăți mult’ (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrările descrise mai sus se vor executa pe următoarele porțiuni ale străzilor enumerate:

* Bulevardul Victoriei: de la intersecția cu str. Andrei șaguna până la intersecția cu str. Transilvaniei;

* Bulevardul Vasile Milea: de la intersecția cu str. Semaforului până la intersecția cu Calea Dumbrăvii;

* Bulevardul Corneliu Coposu: din Piața Unirii până la intersecția cu str. Constituției;

* șoseaua Alba Iulia: de la intersecția cu str. Turismului până la intersecția cu str. Turda;

* Calea Dumbrăvii: de la intersecția cu bulevardul Vasile Milea până la Cimitirul Municipal.

Stadiul lucrărilor în prezent

Pe bulevardul Corneliu Coposu lucrările au început din Piața Unirii și sunt deja efectuate pe partea stângă, până în zona parcării de la Sala Thalia. Pe această arteră săpăturile s-au realizat în marea majoritate în zona verde de lângă Zidul Cetății. Termenul de finalizare al lucrării este 1 noiembrie 2016.

Pe șoseaua Alba Iulia lucrările au început din zona sensului giratoriu de la Metro, pe trotuarele de pe ambele părți ale străzii. Pe partea dreaptă în sensul de mers spre oraș lucrările au fost deja efectuate până în zona Lidl, iar pe partea stângă se lucrează la intersecția cu strada Grâului. Termenul de finalizare a lucrării este 8 noiembrie 2016.

Pe Calea Dumbrăvii săpăturile au început de la sensul giratoriu de la Cimitirul Municipal și au înaintat pe partea dreaptă până la intersecția cu strada Lămâiței. Pe trotuarele de pe cealaltă parte a străzii s-au executat deja lucrările pe porțiunea dintre strada Dimitrie Anghel și strada Mihail Sebastian. Pe această stradă săpăturile s-au realizat preponderent în trotuar. Termenul de finalizare a lucrării este 8 noiembrie 2016.

Încep lucrările și pe bulevardele Vasile Milea și Victoriei

Săptămâna aceasta vor începe lucrările și pe ultimele două artere incluse în acest proiect, bulevardul Victoriei și bulevardul Vasile Milea.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...