Primăria Sectorului 1 din București devine producător de energie electrică

În anul 2020, cele 150 de clădiri publice din Sectorul 1 au înregistrat un consum total de peste 9 milioane kwh de energie electrică și 28 de milioane kwh de gaze naturale

Primăria Sectorului 1 dn București va deveni, începând cu acest an, producător de energie electrică.

Pentru a atinge acest obiectiv, primăria va instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice pe care le administrează.

Este vorba despre 150 de clădiri publice, grădinițe, școli, licee, spitale și sedii administrative, care sunt racordate la rețelele naționale de distribuție de energie.

În anii 2023 și 2024 capacitatea acestor clădiri de a produce energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacități totale de 21.000 kWp.

Astfel, după suplimentarea capacității, energia produsă de toate clădirile publice din sector va  depăși energia consumată.

Unde vor fi montate primele panouri

Într-o primă etapă, vor fi instalate panouri fotovoltaice la 10 unități de învățământ, cu o putere totală de cel puțin 2000 kWp.

Acestea urmează să producă anual cel puțin 2,4 milioane kWh energie electrică fără emisii de gaze cu efect de seră.

În a doua etapă, vor fi instalate sisteme fotovoltaice pe alte 30 de unități de învățământ, la Complexul Multifuncțional Caraiman și pe clădirea administrației locale din Piața Mureș.

Câtă energie electrică și gaze naturale consumă clădirile administrației publice

În anul 2020, cele 150 de clădiri publice din Sectorul 1 au înregistrat un consum total de peste 9 milioane kwh de energie electrică și 28 de milioane kwh de gaze naturale.

Costurile totale anuale înregistrate cu energia au fost în anul 2020 de aproape 11,5 milioane lei.

CITEȘTE ȘI: Panouri fotovoltaice și pompe de căldură la zece blocuri din Aviației

- publicitate -