All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 22 ianuarie | 2021
0.7 C
București

Primăria Galaţi a emis primul certificat de urbanism în format 100% digital

Primăria Municipiului Galaţi, împreună cu certSIGN, a emis primul certificat de urbanism în format 100% digital, fiind prima primărie din România care adoptă o astfel de soluţie.

În momentul de faţă, cetăţeanul intră pe site-ul primăriei, depune o cerere în format electronic pentru eliberarea unui certificat de urbanism în format electronic, iar acesta primeşte certificatul pe e-mail.

Tot acest proces este 100% digital fără nicio altă interacţiune cu ghişeul primăriei.

Certificatul de urbanism emis conţine semnăturile electronice calificate nominale ale responsabililor primăriei, iar la final se aplică sigiliul electronic al Primăriei Municipiului Galaţi.

Soluția reduce costurile cu peste 60% faţă de procesul clasic, pe hârtie, şi de trei ori a timpilor de răspuns către cetăţeni.

certSIGN derulează multiple proiecte pentru digitalizarea adminsitraţiei publice, implementând propriile soluţii e-citizen (certificate digitale calificate pentru semnătura electronică şi sigiliu electronic calificat) în peste 20 de orase printre care Alba-Iulia, Oradea, Botoşani, Bucuresti, Arad, Braşov.

- PUBLICITATE -