Primaria Bistrita scoate la vanzare 260 de apartamente

sursa foto: bistriteanul.ro

Conform cotidianului local Bistriteanul, Primaria Municipiului Bistrita va scoate la vanzare mai multe apartamente ANL din cartierul Subcetate.Locuinţele vor fi înscrise în evidenţele de carte funciară pentru a putea fi cumpărate.

Cei care vor putea achiziţiona un astfel de apartament sunt însă actualii chiriaşi. Costul pentru un metru patrat la o astfel de locuinţă este de 470 de euro.

„De-a lungul anilor au fost depuse cereri pentru achiziţionarea locuinţelor ANL însă nu a fost cumpărată niciuna. Acum, după ce se va face această procedură aşteptăm să vedem dacă sunt persoane interesate să cumpere o astfel de locuinţă”, a explicat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Până în prezent peste 60 de chiriaşi ai blocurilor ANL s-au arătat interesaţi să cumpere apartamentele pe care le au închiriate.

Cei care vor să achiziţioneze un astfel de apartament trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. Aceştia trebuie să fie în primul rând chiriaşi în apartamentul respectiv de cel puţin un an şi să nu fi avut nicio perioadă de întrerupere a contractului de chirie. De asemenea, aceştia trebuie să fie la zi cu plata chiriei şi nu trebuie să aibă datorii la întreţinere sau la plata utilităţilor.

O altă condiţie este ca la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, cumpărătorul să achite un avans de 10 la sută din valoarea totală a locuinţei.

Un apartament într-un bloc ANL porneşte de la aproximativ 75.000 de lei şi poate ajunge până la 90.000 de lei.

 

- Publicitate -

Ultimele

Octombrie a fost cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România

Octombrie a fost de departe cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România din punctul...