Primăria Bacău a terminat reabilitarea pasajului Letea

sursa foto: primariabacau.ro
sursa foto: primariabacau.ro

Primăria Bacău a anunțat finalizarea proiectului ”Reabilitarea pasajului Letea din municipiul Bacău”, potrivit contractului de finanțare din fonduri europene, scrie Ziarul de Bacău.

“Conform graficului, în acest moment, pasajul Letea este realizat 100% – a declarat Florin Mateuță, managerul de proiect, pentru Ziarul de Bacău. Era necesară o reabilitare a întregului pasaj construit în 1964 care, în decursul timpului, nu a beneficiat niciodată de reparații capitale, ci doar de lucrări de întreținere. Acum, traficul s-a redeschis pe toate cele patru benzi de circulație”.

Reabilitarea pasajului Letea a presupus lucrări complexe de reparații la nivelul căii de rulare, refacerea rampelor de acces și a instalației de iluminat public.

Pe întreaga lungime a pasajului (377 metri) s-a montat un sistem modern de hidroizolație, parapeții au fost înlocuiți cu o structură nouă numită lisă, partea carosabilă a fost decopertată, au fost amplasate instalații antiseismice, au fost montați stâlpi moderni, suprafețele de beton au fost vopsite cu vopsea anticorozivă, iar calea de rulare a fost acoperită cu beton asfaltic. Au fost refăcute și rampele de acces (375 metri).

Valoarea totală a investiției este de 7,2 milioane lei, din care 5.7 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Pasajul Letea a fost reabilitat și modernizat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, Planuri integrate de dezvoltare urbană (P.I.D.U.), care presupune și alte lucrări precum reabilitarea Căii Moinești, care va fi finalizată în maximum trei luni, refacerea podului Mărgineni, construirea unui pod nou peste Trebeș sau reabilitarea străzilor Mioriței, I.L. Caragiale, Milcov și Vântului.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...