Prima trecere de pietoni cu covor antiderapant din București, pe Bd. Iuliu Maniu

Pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 17-19, a fost trasată prima trecere pentru pietoni din București cu covor antiderapant din material bicomponent.

Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Poliției Române privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu.

Doar pe parcursul anului 2020 au fost 21 de incidente rutiere, în care 4 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav și 16 rănite ușor.

Cauzele preponderente ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentara și neacordarea de prioritate.

Cum a fost realizată trecerea de pietoni cu covor antiderapant

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafețe rugoase, de culoare roșie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare.

Această suprafață de tip bicomponent beneficiază de vizibilitate sporită și, în același timp, scade substanțial distanța de frânare datorită proprietăților antiderapante.

De asemenea, trecerea este dotată cu suprafață tactilă pentru nevăzători.

Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate de către Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), cu ajutorul companiilor specializate Swarco și Dumava.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.