Prima stație Sigurec din Ploiești, în parcarea Carrefour

Green Group in colaborare cu Carrefour au inaugurat in parcarea Carrefour Ploiesti prima statie SIGUREC din oras, sistemul inteligent de preluare a deseurilor direct de la consumatori, pe baza de recompensa.

SIGUREC este cea mai moderna solutie de colectare selectiva ce exista la ora actuala in Romania, avand integrat un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus. Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, avand garantia ca toate ajung direct in fabricile de reciclare din Romania.

“Am vrut sa cream un sistem pe care oamenii sa se poata baza, in care sa aiba incredere ca functioneaza si ca eforturile lor de colectare nu sunt in zadar. Asa s-a nascut SIGUREC, statia inteligenta care identifica deseurile aduse, le cantareste, le numara si inregistreaza in timp real toate aceste informatii. Astfel, toate materialele care ajung la SIGUREC sunt monitorizate in drumul lor catre fabricile de reciclare. In plus, statia este interactiva si face mult mai prietenoasa intreaga experienta a colectarii”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al Green Group.

Aparatele SIGUREC ofera recompense pentru deseurile aduse, eliberand vouchere de reduceri la cumparaturi, valabile in hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecand de la urmatoarele valori de referinta: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticla, 15 bani/kilogram de hartie sau carton. Pentru DEEE-uri, valoarea pe kilogram variaza in functie de tipul aparatului predat, intre 60 de bani/kilogram si 10 lei/kilogram.

Totodata, statiile de colectare SIGUREC ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri la SIGUREC, pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia HOSPICE Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau limitatoare de viata.

Prima statie de acest tip a fost inaugurata la Buzau in 2013. In acest moment, sistemul SIGUREC este prezent in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Suceava, Focsani, Braila si Pitesti. In 2015 se va continua implementarea sistemului SIGUREC si in celelate orase in care Carrefour este prezent cu hipermarketuri.

Carrefour Romania s-a angajat, prin politica sa de dezvoltare sustenabila sa contribuie la reducerea deseurilor din comunitatile in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Actiunile noastre au o amploare mai larga, acestea cuprinzand, pe langa gestionarea responsabila a resurselor magazinelor noastre, oferirea de solutii pentru ca locuitorii oraselor cu hipermarketuri Carrefour sa poata contribui la crearea unui mediu mai sanatos prin colectarea selectiva a deseurilor”, a declarat Florin Capatana, Director Dezvoltare Durabila si Relatii Institutionale Carrefour Romania.

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...