Prima Shopping Center Oradea va fi gata in 2012

Dezvoltatorul imobiliar de proiecte de retail Oasis Development, fondat de doi oameni de afaceri sibieni, va investi 50 milioane euro în centrul comercial Prima Shopping Center Oradea, a cărui construcţie va începe în primăvara anului viitor şi în care vor deschide magazine, printre alţii, C&A, Kaufland şi Lidl.

Centrul comercial, denumit Prima Shopping Center, are deja contractate spatii comerciale ce ajung la un grad de ocupare de peste 50% şi va cuprinde 120 de magazine.

Localizat în centrul oraşului, pe amplasamentul fostei fabrici Înfrăţirea, mall-ul va avea o suprafaţă de peste 24.000 metri pătraţi construiţi şi va fi livrat până la finalul anului 2012.

„În premieră pentru Oradea, Prima Shopping Center va include primul magazin de îmbrăcăminte C&A, dispus pe o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi. În domeniul comerţului alimentar, ancorele includ nume precum Kaufland şi Lidl, care vor ocupa împreună o suprafaţă de peste 7.000 metri pătraţi în cadrul noului proiect.

Un alt chiriaş confirmat pentru dezvoltarea din Oradea este DM Drogherie, unul dintre cele mai puternice lanţuri de retail specializat în beauty, wellness, baby şi uz casnic”, se menţionează în comunicat.

Având în vedere amplasamentul proiectului, dezvoltatorul estimează că mall-ul va fi vizitat în medie de circa 25.000 de cumpărători pe zi. „Strategia noastră de dezvoltare va continua să vizeze proiecte localizate în zone centrale ale oraşelor, care au potenţialul în a deveni puncte de atracţie, cumpărături şi divertisment pentru locuitori”, a declarat, în comunicat, Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Development.

În a doua fază de dezvoltare, proiectul de la Oradea va mai cuprinde un hipermarket de peste 13.000 metri pătraţi, un hotel şi o clădire de birouri, acestea urmând să fie livrate până la sfârşitul anului 2013. În total, proiectul se va extinde pe o suprafaţă de 70.000 metri pătraţi, echivalentul a patru terenuri de fotbal.

Oasis Development a livrat pe piaţă în decursul verii prima fază a unui proiect similar, amplasat în Sibiu, închiriat către operatorul de materiale de construcţie OBI.

Compania a livrat pe piaţa locală peste 60 de proiecte, valoarea investiţiilor depăşind 800 milioane de euro.

Portofoliul actual al companiei include peste 200.000 metri pătraţi spaţii de retail în construcţii şi dezvoltare teritorială.

Pentru următorii trei ani, Oasis Development are în plan realizarea a peste 10 centre comerciale şi parcuri de retail în întreaga ţară.

O parte din noile dezvoltări, denumite Mega Mall şi Family Center, vor fi realizate în parteneriat cu firma austriacă Real4You Immobilien.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...