Prima aplicație mobilă din România în lupta cu obezitatea infantilă

Cristian Hățiș
5 Min Read
Aplicația Wello

Uniunea Europeană sprijină lupta împotriva obezității în rândul copiilor din România și finanțează cu 650.000 de euro dezvoltarea primei aplicații mobile de sănătate din țară.

Dezvoltată de o companie din Cluj pentru a oferi sprijin familiilor cu copii supraponderali, Wello este o aplicație ce are la bază un program de inteligență artificială și se adresează familiilor cu copii între 9 și 11 ani.

Am inițiat acest proiect din dorința de a face o schimbare în rândul familiilor din România în relația pe care o au cu alimentația sănătoasă. Lupta cu obezitatea infantilă este una de durată, de aceea am creat o aplicație interactivă și distractivă pentru copii și părinți” a menționat Sveatoslav Vizitiu, co-fondator Wello.

Platforma de sănătate Wello (platformă web și aplicație pentru dispozitive mobile) ajută părinții să dezvolte planuri de nutriție și activități fizice pentru copiii lor într-o manieră distractivă, motivantă și inteligentă. Inovația tehnologică bazată pe inteligență artificială permite aplicației să ofere utilizatorilor facilitați personalizate în funcție de preferințele și nevoile acestora. 

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone (iOS sau Android) și este dezvoltată cu două interfețe diferite pentru părinții și copii, astfel încât cei mici sunt motivați să scadă în greutate într-un mod distractiv și plăcut, iar părinții primesc sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos. Complexitatea proiectului a necesitat implicarea mai multor experți din domenii precum: design, dezvoltare, programare dar și din nutriție și psihologie.

Ce este investEU

Lansată în februarie 2017 de către Direcția Generală Comunicare, campania de informare publică investEU promovează proiecte de succes realizate cu sprijinul UE, pentru ca publicul larg să cunoască impactul pe care oportunitățile și schemele de finanțare UE le au în comunitate.

Investițiile UE aduc îmbunătățiri care contează în viața noastră de zi cu zi. O educație mai bună, servicii medicale modernizate, energie ecologică, o nouă infrastructură de transport, tehnologie avansată – sunt doar câteva exemple. Rezultatele sunt vizibile în fiecare oraș, în fiecare regiune și în cele mai îndepărtate colțuri ale continentului.

Planul de investiții pentru Europa (sau „Planul Juncker”) se alătură sprijinului acordat de Uniunea Europeană prin fonduri nerambursabile, cu instrumente financiare menite să atragă investiții în sectoare strategice, de la infrastructură si cercetare, până la sănătate, transport, energie și economie circulară.

Planul de investiții pentru Europa are trei piloni: Fondul european pentru investiții strategice (FEIS); Platforma europeană de consiliere în materie de investiții și Portalul european pentru proiecte de investiții.

FEIS este pilonul central și susține în România proiecte în valoare totală de 357 de milioane de euro, care ar putea atrage investiții de 1,2 miliarde de euro. Este vorba de 8 proiecte mari de infrastructură și inovare, precum și 5 acorduri cu intermediari financiari pentru facilitarea accesului la creditare a peste 2.500 de IMM-uri române.

Ce este platforma Wello

Wello este o platformă de sănătate dezvoltată de o companie din Cluj, care ajută familiile cu copii care au probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos. 

Finanțarea europeană în valoare de 650.000 de euro a permis formarea unei echipe multidisciplinare de specialiști din domenii conexe: dezvoltare aplicații, nutriție, psihologie, etc.

Aplicația Wello se bazează pe interacțiunea copiilor prin jocuri,  aceștia realizând activități variate prin care primesc recompense din partea părințiilor, sau organizând competiții între membrii familiei sau grupul de prieteni. 

Pentru părinți, aplicația Wello oferă diverse funcționalități menite să îi implice cât mai activ în procesul de slăbire al copiilor, de la sfaturi de alimentație sănătoasă și variată, personalizate în funcție de preferințele culinare, până la idei de activități fizice care pot fi realizate împreună cu copiii. În plus, părinții pot urmări direct din aplicație evoluția copilului în timp real printr-un mod de monitorizare al activitățile acestora înregistrate prin smartdevice-uri sau telefon.

Share This Article
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *