Prețurile proprietăților rezidențiale de vânzare au crescut cu 2.2%

În primul trimestru al anului prețurile proprietăților rezidențiale de vânzare au crescut cu 2,2% la nivel național, față ultimele 3 luni din 2020, arată datele agenției imobiliare Blitz.

Astfel în Cluj-Napoca, prețurile la apartamentele de vânzare au crescut cu 1,9% în primul trimestru  și cu 5,2% în ultimele 12 luni, ajungând la o medie de €1.850/mp. 

În celelalte mari orașe au fost înregistrate prețuri medii ale apartamentelor de vânzare de €1.480/mp, (+0,4%), în București, €1.290/mp, (+1,3%), în Timișoara și €1,260/mp, (+2,1%), în Brașov.

Românii au căutat și să închirieze mai mult, în special în București, Cluj-Napoca și Brașov, tendință motivată de nevoia de a muncii de acasă și de a urma cursuri online.

Astfel, cererea a crescut în ultimul an cu 20%, 18% și respectiv cu 13% în orașele menționate.

Unul dintre motivele cererii crescute în aceste orașe sunt prețurile în scădere ale proprietăților de închiriat, proprietarii locuințelor fiind nevoiți să scadă din chirii din cauza pandemiei.

Anul trecut Blitz a ajuns 12 birouri, atât proprii, cât și francize, în Cluj-Napoca, Florești, Brașov, București, Timișoara, Sibiu, Craiova, Arad și Oradea.

- publicitate -