Prețurile din imobiliare au rămas constante în ultimii cinci ani

Ultimul raport al Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România, aferent celui de-al treilea trimestru din 2016, realizat de Eurobank Property Services (EPS), arată că preţurile se menţin la aceeaşi nivel în ultimii 5 ani. 

La nivel naţional evoluţia preţurilor rămâne stabilă, prezentând o uşoară creştere de 0,1% în cel de-al treilea trimestru din 2016, faţă de trimestrul anterior.

Mai mult decât atât, la nivel anual, comparativ cu perioada similară din 2015, a existat o tendinţă de apreciere care a dus la o creştere totală de 2,4% (de la an la an).

Pe parcursul ultimilor 5 ani, a fost înregistrată o creştere medie anuală de 0,2%. Această tendinţă pozitivă este ilustrată şi de indicele rezidenţial din Bucureşti, care la rândul său prezintă o creştere faţă de trimestrul al treilea din 2015 de 3,9%, asemănătoare cu evoluţia înregistrată în trimestrul precedent.

O situaţie similară se observă în indicele Bucureşti Periferie, care a crescut cu 4,0%. Indicele care descrie zona Bucureşti Centru a prezentat o creştere de 2,9%, în timp ce diviziunea Bucureşti & Ilfov a prezentat o creştere pozitivă de preţ de 3,9% în trimestrul al treilea din 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

În plus, preţurile unităţilor noi din Bucureşti au continuat să depăşească nivelul mediu, atingând o creştere de 4,6%.

- Publicitate -

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....