Prețurile criptomonedelor au scăzut puternic. Ce a determinat prăbușirea?

Prețurile criptomonedelor s-au prăbușit săptămâna trecută, datorită unei tendințe generale a investitorilor de a renunța la investițiile mai riscante.

Bitcoin a scăzut vertiginos pe parcursul săptămânii, după ce a început noul an în jurul valorii de 47.000 dolari.

Miercuri, prețul celui mai mare criptoactiv din lume s-a prăbușit și a trimis intervalul de tranzacționare sub 43.000 dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii septembrie 2021.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează sub 42.000 de dolari, fără niciun semn de revenire.

În același timp, Ethereum a cunoscut o prăbușire similară, ajungând la un moment dat sub nivelul de 3.000 dolari pe platforma eToro sâmbătă.

Criptoactivul începuse săptămâna la peste 3.800 de dolari, dar acum se tranzacționează sub 3.200 de dolari.

Ce a determinat scăderea?

Scăderea a fost determinată parțial de Rezerva Federală a SUA care și-a manifestat disponibilitatea de a majora dobânzile și de a vinde titluri de creanță.

Astfel, se așteaptă ca unii dintre investitorii în cripto să se îndrepte spre aceste instrumente de investiții.

Pe de altă parte, hashrate-ul Bitcoin a scăzut după ce întreruperile de curent au afectat industria de minerit criptomonede din Kazahstan.

Odată cu oprirea energiei electrice în țară, operațiunile majore de minerit cripto au fost nevoite să se închidă, ceea ce a dus la o scădere a valorii token-urilor BTC.

Kazahstan a devenit în mod discret un lider în mineritul Bitcoin la nivel mondial, producția sa fiind a doua după cea din SUA, după recenta reprimare a operațiunilor de minerit în China.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...