Prețurile chiriilor în București au crescut cu până la 14% comparativ cu anul trecut

Prețurile solicitate pentru chirii în București pe platforma Storia.ro au crescut cu 14% pentru apartamentele cu două sau trei camere și cu 8% în cazul garsonierelor, comparativ cu august 2022.

Analizând creșterile pe sectoare, se observă că prețurile medii pentru chirii au crescut la toate categoriile de locuințe, cu excepția prețurilor pentru apartamentele cu trei camere din sectorul 4, care au stagnat.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în cazul apartamentelor cu trei camere din sectorul 5, unde prețurile solicitate pentru închiriere sunt mai ridicate cu 33% față de 2022.

Urmează apartamentele cu trei camere din sectorul 3, care s-au scumpit în ultimul an cu 25%, apartamentele cu trei camere din sectorul 2 și cele cu două camere din sectorul 6, care se închiriază la prețuri mai mari cu 18%.

Chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 280 de euro (în sectorul 5) și 400 de euro (sectorul 1), iar prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au aflat între 430 și 600 de euro.

Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro (sectorul 4 și 6) și 775 de euro (sectorul 1).

CITEȘTE ȘI: Companiile care închiriază sau dețin spații industriale, mizează pe comerțul online

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...