All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 27 februarie | 2021

Preţurile caselor şi terenurilor ar putea creşte cu 10% în acest an

Preţurile caselor şi terenurilor ar putea creşte cu 10% în acest an, conform unui studiu realizat de RE/MAX, în parteneriat cu Veridio.ro.

Conform specialiştilor în imobiliare care au participat la studiu, casele vor rămâne în continuare în topul preferinţelor rezidenţiale ale românilor.

Astfel, 35% dintre respondenţi sunt de părere că preţurile caselor vor cunoaşte creşteri de până la 10%, în timp ce 29% prevăd o stagnare a acestora.

Scăderea este prognozată de doar 20% dintre participanţii la studiu.

O creștere de 10% este așteptată şi pentru terenuri, 33% dintre respondenţi estimând că acestea vor reprezenta o investiţie valoroasă şi în 2021.

Specialiştii au păreri împărţite în cazul apartamentelor

Astfel, 32% prognozează că preţurile acestora vor stagna în anul în curs, 24% sunt de părere că apartamentele vor înregistra scăderi ale preţurilor, iar alţi 24% spun că prețurile vor crește.

Scăderi se vor înregistra şi în cazul spaţiilor comerciale/office, o majoritate de 30% preconizând preţuri reduse cu mai mult de 10% pe acest segment.

Ce se întâmplă cu chiriile

Participanţii la sondaj consideră că preţurile chiriilor vor stagna (35%) sau chiar vor scădea cu până la 10%, răspuns ales de 26% dintre aceştia.

Peste o treime (32%) sunt de părere că preţurile de închiriere pe piaţa office vor cunoaşte scăderi de până la 10% sau cu mai mult de o zecime (32%).

- PUBLICITATE -