Preţurile apartamentelor din Capitală vor scădea şi la anul

Nivelul actual al tarifelor este în medie cu 15% mai mic decât în 2009. Căderea din primele 10 luni, determinată de problemele economice şi sociale.

Preţurile apartamentelor din Bucureşti oferite spre vânzare au scăzut în medie cu 15% în acest an, potrivit unui studiu al portalului imobiliar imopedia.ro, efectuat pe ofertele publicate pe site în perioada ianuarie-noiembrie, pentru 2011 fiind estimată continuarea reducerii. „Pe fondul problemelor economice şi sociale, preţurile apartamentelor din Capitală oferite spre vânzare au înregistrat o scădere în medie de 15% în acest an”, a declarat, într-un comunicat, Răzvan Muntean, directorul general al imopedia.ro.

Astfel, dacă preţul mediu cerut pentru o garsonieră într-o zonă ultracentrală la începutul anului era de 66.000 euro, în octombrie-noiembrie proprietarii unei astfel de locuinţe cereau în medie 59.500 de euro.

imopedia.ro: Devine tot mai accesibil pentru cei cu venituri lunare de 1.000-1.500 euro

Este de remarcat tendinţa proprietarilor de apartamente cu trei camere din zonele semicentrale – estice, sudice şi vestice ale Bucureştiului – de a cere preţuri sub nivelul de 70.000 de euro. „Devine din ce în ce mai accesibil pentru tinerele familii cu venituri lunare între 1.000-1.500 euro, şi care se pot califica pentru „Prima Casă”, un apartament cu trei camere într-o zonă semicentrală, bună, a Capitalei”, a explicat Muntean.

2011 nu va fi un an al schimbărilor radicale

Referitor la 2011, reprezentantul imopedia.ro consideră că nu vor avea loc modificări radicale pe piaţă, dar că odată cu ieşirea din criză ofertele atractive dispar. „Nu cred că 2011 va fi un an al schimbărilor radicale, preţurile îşi vor urma trendul descendent, însă trebuie menţionat că pe măsură ce ne apropiem de ieşirea din criză ofertele extrem de atractive vor dispărea”, a adăugat Muntean.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...