Prețurile apartamentelor au scăzut cu 8,2%

sursa foto: ziarulring.ro
sursa foto: ziarulring.ro

Preţul mediu solicitat de proprietari pentru apartamentele scoase la vânzare a cunoscut o scădere semnificativă în ultimele 12 luni.

Potrivit portalului imobiliare.ro, la finele lunii octombrie preţurile erau cu 8,2% mai mici, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 984 de euro pe metru pătrat, până la 903 euro pe metru pătrat.
Este cea mai mică valoare înregistrată de la începutul crizei şi până în prezent. În mod firesc, nu toate zonele ţării au cunoscut aceeaşi evoluţie, marile oraşe situându-se, în unanimitate, sub media la nivel naţional.
„Interesant este că, în aproape toate situaţiile analizate, apartamentele noi s-au ieftinit sensibil mai mult decât cele vechi – ba chiar, în unele cazuri, acestea din urmă sunt mai scumpe acum decât în toamna lui 2012”, se arată într-un comunicat al portalului amintit.
Bucureștiul se situează pe primul loc în clasamentul reducerilor consemnate în ultimele 12 luni, cu un declin de 6% pentru apartamentele vechi şi noi scoase la vânzare în oraş, de la 1.131 la 1.063 de euro pe metru pătrat.
În cele mai multe dinte oraşele mari din provincie s-au înregistrat deprecieri ale preţurilor solicitate de proprietari, Braşov (-3,6%), Constanţa (-2,7%) şi Cluj-Napoca (-2,2%) încadrându-se pe acest trend. Doar proprietarii din Timişoara s-au arătat mai „pretenţioşi” decât anul trecut, astfel preţurile apartamentelor din acest oraş fiind cu 2,8% mai mari decât era în urmă cu 12 luni.
- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...