MagazinulDeCase.ro: Preturi cu 30% mai mici pe segmentul apartamentelor vechi

Portalul imobiliar MagazinulDeCase.ro, primul serviciu de tranzactii imobiliare directe din Romania, anunta ultimele rezultate ale analizei pietei imobiliare pe segmentul apartamentelor vechi, pentru anul 2010.

Studiul reflecta evolutia preturilor de tranzactionare solicitate de proprietari, atat in Bucuresti cat si in trei orase din provincie: Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara.

In studiu au fost incluse garsonierele, apartamentele cu doua camere si apartamentele cu trei camere.  Pretul calculat pentru fiecare oras reprezinta valorile de mijloc pentru  fiecare segment de imobil (mediana statistica). Sunt eliminate astfel  valorile extreme care pot distorsiona semnificativ  calculul preturilor medii.

Analiza realizata de MagazinulDeCase.ro a evidentiat, in ultimul trimestru al anului 2010, o scadere de aproximativ 20% a pretului mediu de tranzactionare  pentru apartamentele vechi din Bucureşti, comparativ cu ultimul trimestru al anului 2009.  Cea mai mare scadere s-a inregistrat la nivelul apartamentelor cu trei camere, de la 91.980 de euro in 2009 la 69.300 de euro in ultimul trimestru al anului 2010.

La nivelul oraselor de provincie, cea mai mare scadere a fost inregistrata in Cluj, unde preturile cerute de proprietari s-au diminuat cu 20% in ultimul trimestru al anului 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009. Cea mai mare diferenta de pret, de 30%, a fost inregistrata la nivelul garsonierelor. La celalalt pol se situeaza apartamentele cu trei camere care inregistreaza cele mai mici scaderi de pret, de 13 %, de la 67.000 de euro la 58.500 de euro. In ceea ce priveste orasul Constanta, preturile au scazut in medie cu 16 % la sfarsitul anului 2010, comparativ cu ultimul trimestru din 2009. Cea mai mare scadere de pret a fost de 17 procente, inregistrata  la nivelul garsonierelor.

Procentul mediu de scadere la nivelul orasului Timisoara a fost tot de 16 %. Cea mai mare diminuare de pret s-a inregistrat la nivelul garsonierelor. Astfel, daca  la sfarsitul anului 2009 un proprietar din Timisoara obtinea pentru o garsoniera un pret mediu de 25.000 de euro, in ultimul trimestru al anului 2010 si-a diminuat asteptarile cu 21 %, obtinand pentru acelasi tip de proprietate 19.800 de euro.

Gasiti atasat aici  tabelele cu preturile medii inregistrate pe fiecare segment de imobile analizat, la nivelul fiecarui oras.  (document-2010-12-23-8151151-0-anexa)

MagazinulDeCase.ro publica anunturile imobiliare direct de la proprietari, pe baza unei taxe fixe, fara niciun comision pentru tranzactiile finalizate. In prezent, valoarea totala a tranzacţiilor imobiliare operate cu ajutorul MagazinulDeCase.ro ajunge la 712.788.794 Euro.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...