Preturi cu 20% mai mari pentru apartamentele reabilitate termic

sursa foto: survivalistboards.com

Apartamentele vechi situate în blocuri reabilitate termic sunt scoase la vânzare la un preţ cu până la 20% mai ridicat decât celelalte locuinţe vechi se arata intr-un studiu imobiliare.ro.

În realizarea studiului a intrat un număr total de 759 de anunţuri imobiliare care vizează vânzarea apartamentelor cu două şi trei camere reabilitate termic, valabile în lunile septembrie şi octombrie.

Cea mai mare diferenţă de preţ între apartamentele vechi reabilitate termic şi cele nereabilitate este întâlnită în Capitală, astfel că dacă preţul mediu cerut pe metru pătrat util pentru un apartament vechi cu două camere a fost, în luna septembrie, de 1.140 euro, proprietarii de unităţi similare aflate în blocuri reabilitate solicită în medie cu 10,4% mai mult, adică 1.259 de euro/mp util.

Diferenţa se accentuează în cazul apartamentelor cu trei camere din Bucureşti depăşind 20%.

Pentru unităţile din blocuri reabilitate termic, preţul mediu solicitat de proprietari urcă până la 1.307 euro/mp util, în comparaţie cu preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi cu trei camere din Capitală, 1.082 euro/mp util.

De altfel, preţul cerut pentru apartamentele vechi cu trei camere reabilitate termic se apropie de preţul solicitat pentru apartamentele noi cu trei camere (1.380 euro/mp util), diferenţa în acest caz fiind de aproximativ 5,5%.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...