Prețul, cel mai important în decizia de abonare la serviciile de streaming video

Costul este cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video pentru 46% dintre respondenții studiului Deloitte Digital Media Trends 2021.

Acest aspect determină 55% dintre aceștia să folosească servicii de streaming video care se susțin financiar din publicitate.

Utilizatorii platformelor de streaming video (49%), de jocuri video (38%) și audio (37%) ar înceta să le mai folosească în cazul în care prețul ar crește.

Pandemia de COVID-19 a amplificat apetitul utilizatorilor din toate generațiile pentru jocurile video.

Exponenții Generației Z (87%), Millennials (83%) și ai Generației X (79%) afirmă că accesează jocuri video cel puțin săptămânal.

Cât contează conținutul în decizia de abonare

Studiul arată că al doilea cel mai important factor în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video este conținutul (35%).

Utilizatorii serviciilor de streaming video dețin în medie patru abonamente, utilizatorii serviciilor de streaming audio contra cost având în medie două abonamente.

Mai mult, utilizatorii platformelor de jocuri video dețin trei abonamente.

Pe de altă parte, 52% dintre respondenți consideră că este dificil să acceseze conținut prin intermediul atât de multor platforme.

66% sunt frustrați atunci când conținutul pe care doresc să îl vizioneze nu mai este disponibil pe o platformă și 49% sunt nemulțumiți atunci când o platformă nu le face recomandări.

Ponderea utilizatorilor care își reziliază abonamentele la serviciile de streaming video s-a menținut la aproximativ 37% în perioada octombrie 2020 – februarie 2021.

60% dintre respondenți folosesc un serviciu de streaming audio contra cost

60% dintre respondenți folosesc un serviciu de streaming audio contra cost, în timp ce aceeași pondere de utilizatori accesează un serviciu de streaming audio gratuit.

Pentru cei care plătesc un abonament lunar, conținutul audio a fost factorul principal în decizia de a se abona la un astfel de serviciu.

În cazul celor care folosesc un serviciu de streaming audio gratuit, lipsa costurilor a fost principalul factor în decizie.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...