Prețul apartamentelor în bloc din Iași au urcat cu 6,11%

În trimestrul II din acest an, valorile de piață pe metru pătrat pentru apartamentele în bloc din marile orașe s-au apreciat ușor față de trimestrul I din 2017, conform indicelui imobiliar realizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

Dintre orașele analizate, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Iași, unde valorile de piață pe metru pătrat în apartamentele în bloc au urcat în medie cu 6,11% față de trimestrul anterior, dar și în Timișoara (+4,90%), Cluj-Napoca (+4,27%), Brașov (+3,62%) și Constanța (+2,26%).

În București, creșterea a fost mai moderată, de 1,82%, dar per total, ritmul de creștere din majoritatea orașelor a fost mai semnificativ în trimestrul al doilea față de primul trimestru.

În ceea ce privește sectoarele Capitalei, cinci din șase au înregistrat în al doilea trimestru din 2017 creșteri pentru același tip de proprietăți analizate. Astfel, sectorul 3 a condus în clasamentul creșterilor, cu un avans de 3,41% în Q2 versus Q1. Sectoarele 6 și 4, după ce înregistraseră mici scăderi în trimestrul anterior, au fost pe plus în Q2, cu 2,58%, respectiv 2,49%. Valoarea de piață pe metru pătrat în apartamentele de bloc a urcat cu 2,26% și în sectorul 2, în timp ce în sectorul 5 creșterea a fost subunitară, de 0,87%. Singurul sector care a înregistrat o scădere, deși nesemnificativă, de -0,09%, a fost sectorul 1, după ce, în trimestrul anterior, avusese o evoluție pozitivă (+3,61%).

„Am publicat deja, chiar pe prima pagină a site-ului www.anevar.ro, indicele imobiliar trimestrial extras din BIG, începând cu data la care am dat startul Bazei Imobiliare de Garanții, respectiv 1 iulie 2015”, anunță Președintele ANEVAR, Daniel Manațe. „Astfel, avem deja 8 trimestre pe care le-am analizat, iar pe site puteți găsi, ca informație publică, graficele de evoluție pentru principalele orașe din România, pentru cele șase sectoare ale Bucureștiului, precum și la nivel național. Vom actualiza aceste grafice în fiecare trimestru de acum înainte, într-o încercare de a veni în sprijinul tuturor actorilor de pe piața imobiliară din România cu un plus de transparență și o perspectivă mai clară a evoluției acestui sector.”

Indicele publicat pe site-ul ANEVAR se referă la valoarea de piață a apartamentelor amplasate în bloc. Pentru profesioniștii din sectorul bancar și imobiliar, IROVAL – Cercetări în evaluare poate extrage și furniza, la cerere, informații detaliate pentru orașele reședință de județ și județele țării.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...