Prețul acțiunilor Tesla au crescut în 2020 cu peste 730%

Anul trecut a fost excelent pentru producătorul de vehicule electrice Tesla, prețul acțiunilor sale crescând cu aproximativ 730%, arată o analiză XTB.

Începutul de an a fost de asemenea promițător, acțiunile atingând noi maxime istorice la aproximativ 900 de dolari pe acțiune.

Din acel punct, entuziasmul investitorilor pare să se fi redus, prețul acțiunilor Tesla regăsindu-se într-o situație de piață de scădere (deprecierile au depășit pragul de 20%, atingând un maxim de -32% față de maximele recente).

Tesla a cumpărat Bitcoin de 1,5 miliarde dolari

La începutul lunii februarie, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde dolari și intenționează să accepte moneda digitală pentru plata produselor sale.

Totuși, există opinii ce susțin că legăturile companiei cu Bitcoin reprezintă un factor de risc deoarece moneda a traversat o perioadă de corecție după atingerea de noi maxime.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a numit Bitcoin un „mod extrem de ineficient de a efectua tranzacții” și a avertizat despre utilizarea acestuia în activități ilicite.

De asemenea, a tras un semnal de alarmă cu privire la impactul Bitcoin asupra mediului.

Creșterea explozivă a prețului a reamintit despre nivelul ridicat de electricitate necesar pentru a produce noi monede.

Tesla a reușit să obțină profituri pe hârtie de aproximativ 1 miliard dolari din investițiile în Bitcoin, depășind profiturile totale obținute din vânzarea de vehicule electrice din 2020.

Însă, decizia Tesla de a se implica în piața Bitcoin determină riscul ca volatilitatea pieței de monede virtuale să pună pe plan secund viziunea fundamentală a companiei în rândul investitorilor.

Veniturile Tesla ar putea crește cu 53% în 2021

Analiștii și investitorii se așteaptă la o creștere importantă a afacerii Tesla în acest an.

În medie, analiștii estimează că veniturile Tesla vor crește cu 53% în 2021, până la 48,15 miliarde dolari.

Acest lucru este în conformitate cu estimările Tesla ca livrările de vehicule să crească cu peste 50% în acest an comparativ cu 2020.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...