Prefera Foods, deținătorul brandului Unfished, atrage 5 milioane euro

Prefera Foods, deținătorul brandurilor Unfished, Capricii și Delicii și de Azi, a încheiat cu succes și în mod anticipat o ofertă primară de vânzare de tip plasament privat de obligațiuni.

Astfel, compania controlată de antreprenorul Raul Ciurtin a reușit să atragă 5 milioane euro.

Obligațiunile cu simbolul PRF26E emise în cadrul plasamentului privat sunt denominate în euro, au scadența la 5 ani și o rată anuală fixă a cuponului de 7,5% stabilită de emitent.

Valoarea nominală a unei obligațiuni PRF26E este de 500 euro, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 25.000 euro (50 de obligațiuni).

Valoarea inițială a ofertei, de 3 milioane euro, a fost extinsă de emitent la 5 milioane euro pentru a răspunde interesului crescut din partea investitorilor participanți.

Fondurile obținute vor fi utilizate pentru finanțarea extinderii pe piețe externe, în Europa și în Statele Unite ale Americii, ale celei mai noi game de produse Unfished.

Mai mult, Prefera Foods și-a propus să intre într-o categorie nouă și inovatoare de produse vegetale alternative la pește, cu marca Unfished.

Acest demers include atât extinderea capacităților de producție, cât și susținerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse în România și în Germania.

Totodată, compania are în vedere finanțarea unor investiții în active fixe în vederea creșterii capacității de producție.

Prefera Foods va face demersurile necesare listării obligațiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București.

Listarea urmează să fie realizată de TradeVille.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...