Praktiker nu va pleca din Romania

sursa foto: Colliers International

„În pofida zvonurilor recente, conducerea germană a grupului Praktiker nu are în plan şi nu intenţionează să închidă sau să vândă o filială importantă cum este Praktiker România”, se arată într-un comunicat al companiei.

Un purtător de cuvânt al Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker, a declarat recent pentru cotidianul Financial Times Deutschland (FTD) că firma austriacă de investiţii vrea ca retailerul de bricolaj să se retragă din Europa de Est.

Vânzarea operaţiunilor din Europa de Est ar putea aduce Praktiker 50-70 de milioane de euro, potrivit FTD.

Maseltov, cu o participaţie de 10%, vrea să convingă şi alţi acţionari, la următoarea adunare generală, asupra necesităţii de a vinde operaţiunile, a declarat Isabella de Krassny, manager de fond şi purtător de cuvânt la firma de investiţii.

Al doilea acţionar ca mărime este firma austriacă de investiţii Semper Constantia cu 5,01%.

Grupul german Praktiker a înregistrat anul trecut un declin de 21,3% al vânzărilor din România, până la 152,3 mil. euro, şi arată că rezultatele au fost în linie cu estimările, iar piaţa de bricolaj ar putea înregistra o uşoară revenire în acest an, în special în semestrul al doilea, datorită lucrărilor de renovare şi reparaţiilor casnice.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...