Praktiker Craiova a fost cumparat de Bluehouse Capital

sursa foto: Colliers International

Bluehouse Capital a finalizat tranzactia prin care a achizitionat Praktiker Craiova de la dezvoltatorul Omilos Investments pentru suma de 10 milioane de Euro. Blake Horsley, directorul departamentului de investitii al Colliers International, a reprezentat Omilos in aceasta tranzactie.

 

Proprietatea dezvoltata de Omilos a fost livrata pe piata in 2005 si dispune de 9.500 mp inchiriabili. Horsley considera ca cererea pentru box-uri de retail, atat din partea chiriasilor cat si a investitorilor, a crescut vizibil fata de alte segmente ale pietei imobiliare.

 

„Apetitul investitorilor pentru box-uri de retail, in special in cazul operatorilor de bricolaj, este in continua crestere. Aceasta tranzactie va sparge gheata pentru acest sector in 2011. Vom asista la o crestere a activitatii spre sfarsitul anului si chiar in 2012”, spune Horsley.

 

Costul si existenta optiunilor de finantare sunt,de asemenea, mai bune in cazul acestor unitati de retail. „Pentru unitatile inchiriate pe termen lung, care beneficiaza de sustinerea companiilor mama, conditiile de finantare pot fi foarte bune, ceea ce creeaza un impact mai mare in yield-urile asteptate de fondurile de investitii de tip private equity. Pentru acestea, efectul de levier si costul finantarii sunt critice in obtinerea randamentelor vizate”, completeaza Horsley.

 

Aceasta este a doua tranzactie finalizata de Colliers in ultimele doua luni, dupa tranzactia prin care fondul de investitii NEPI a cumparat Floreasca 169 pentru 101 milioane de euro.

 

In 2010, piata investitiilor in active imobiliare a inregistrat o imbunatatire semnificativa a volumului de tranzactii, de la 100 milioane de euro in 2009 la aproximativ 500 milioane de euro. Desi majoritatea tranzactiilor au fost atipice, reprezentand achizitii trans-frontaliere, intelegeri intra-grup sau tranzactii cu sume nominale, au avut loc si un numar de investitii clasice (aproximativ 150 milioane de euro).

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...