Postările pe rețelele sociale îți pot afecta în mod direct viața „reală”

Postările pe care le apreciem pe social media pot avea un efect profund asupra modului în care ne percep ceilalți.

O analiză Kaspersky arată că postările considerate derogatorii față de persoanele cu dizabilități sunt potențial cele mai dăunătoare perspectivelor de angajare (38%).

De asemenea, aproximativ 1 din 3 (34%) respondenți au declarat că partajarea postărilor de vaccinare anti-Covid ar putea afecta șansele de carieră.

Aproape jumătate dintre directori au recunoscut că au studiat profilurile online ale colegilor atunci când aceștia s-au alăturat companiei.

Alți, peste 40% dintre respondenți au spus că și ei cunosc pe cineva a cărui slujbă sau carieră a fost afectată negativ din cauza unei postări vechi pe social media.

În ciuda acestui fapt, aproape o treime dintre oameni nu și-au revizuit sau șters niciodată vechile postări de pe rețelele sociale.

Pe de altă parte, 42% dintre consumatori susțin că profilurile lor de social media nu îi reprezintă în mod autentic.

Încă 48% afirmă că alții și-ar putea forma o impresie greșită despre ei din istoricul căutărilor pe internet.

În mod îngrijorător, majoritatea (81%) tinerilor de 16-21 de ani cred în mod eronat că au control complet pentru a șterge definitiv ceva din prezența lor online.

Pornind de la această idee, Cconsumatorii din generația Z sunt cei mai predispuși să-și dorească să elimine ceva de pe conturile de socializare (86%).

Spre comparație, 75% dintre persoanele cu vârsta peste 35 de ani ar vrea să facă acest lucru.

- publicitate -