Portland Trust, pas cu pas spre finalizarea proiectului Oregon Park

Portland Trust, dezvoltator imobiliar, în parteneriat cu fondul american Ares Management LP au dat startul lucrărilor privind ultima fază a complexului Oregon Park, cel mai nou parc de birouri din capitală. Acest eveniment coincide cu aniversarea a 20 de ani de activitate pe piaţa imobiliară centrală şi est-europeana a Portland Trust.

În octombrie, vor începe lucrările de construcţie la clădirea C, a treia clădire din complexul Oregon Park, proiect premiat de mai multe ori la nivel internaţional. Clădirea C va avea o suprafaţă netă inchiriabilă de 25.000 m2, având 6 etaje, dar şi o parcare subterană cu două nivele. Construcţia acestei clădiri va încheia procesul de dezvoltare a Oregon Park, ajungându-se astfel la o suprafaţă netă inchiriabilă de 70.000 m2. Finalizarea clădirii C este programată pentru finalul anului 2018.

În prezent, au loc discuţii pentru închirierea de către un club de fitness a nu mai puţin de 1.500 m2, la parterul viitoarei clădiri, mărindu-se astfel varietatea serviciilor ce vor fi disponibile în cadrul complexului.

Oregon Park este construit pe un teren de 4 hectare, teren achiziţionat de Gruppo Nusco în anul 2014. Clădirea A, cu o suprafaţă de 20.000 m2, a fost închiriată în totalitate de compania americană Oracle, iar clădirea B mai are doar 6.000 m2 inchiriabili. Deloitte Tehnologie, divizie a Deloitte dedictă serviciilor în tehnologia informaţiei, a continuat să se extindă, ocupând 5.500 m2 spaţii de birouri. Printre chiriaşii clădirii B mai enumerăm: Medicover, Kambi, Markant şi Euler Hermes.

Oregon Park este cel mai recent dintre cele trei mari proiecte de clădiri de birouri dezvoltate de Portland Trust în zona Barbu Văcărescu – Floreasca. Primul dintre acestea, Floreasca 169A, are 38.000 m2 suprafață închiriabilă și a fost finalizat în 2009, fiind închiriat în totalitate de: Honeywell, ABB, Colliers, Abbott, Holcim, Marsh, DHL, L’Oréal și ENI. Îndecembrie 2010, proiectul a fost vândut către grupul sud-african de investiții NEPI. Cel de-al doilea proiect din zonă a fost Floreasca Park, cu o suprafață de 39.000 m2, care a fost închiriat de: Oracle, Allianz, Kellog’s, BASF, Saint Gobain și Ursus Breweries.

Atât Oregon Park, cât şi Floreasca Park dispun de o suprafaţă importantă dedicată peisagisticii şi utilizează un sistem geotermal de pompe de căldură, unic în Bucureşti, care genereză economii pentru chiriaşi de peste 35 % in ceea ce priveşte costurile consumului de energie pentru incălzire şi răcire.

Portland Trust – bilanț al activității în România

Din anul 1999, când și-a început activitatea în România, joint venture-ul format din Portland Trust și Ares Management a investit aproximativ 400 milioane de euro în dezvoltarea a 306.500 m2 de suprafață închiriabilă.

Încă de la primul său proiect în România, Opera Center, Portland Trust a urmărit să îmbunătățească continuu standardele de calitate ale clădirilor sale, dar și să aducă un beneficiu fiecărei zone în care a decis să construiască. Astfel, Bucharest Business Park, construit la Fântâna Miorița, a devenit primul parc de birouri din București în înțelesul tehnic al cuvântului. Gradul de satisfacție al clienților este cel mai important instrument de măsură pentru calitatea unui proiect, iar companii precum IBM, BAT, SONY și Coca-Cola au rămas în aceleași spații de 12 ani, la Bucharest Business Park. Opera Center și Bucharest Business Parks s-au dovedit a fi investiții valoroase și pe termen lung și pentru CA IMMO, compania care le-a achiziționat.

Despre Portland Trust

Portland Trust este o renumită companie de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală înfiinţată în anul 1997. Robert Neale este proprietar și Director General al companiei, care are birouri în București și în Praga și a construit până în prezent peste 600.000 m2 de spații comerciale noi.

Compania a constituit un joint-venture pe termen lung cu Ares Management LP, un parteneriat care îi permite să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din Europa Centrală şi de Est.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...