All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 5 aprilie | 2020

Portland Trust a inaugurat „Aviatorii”, o statuie de bronz de 4 metri

Portland Trust a inaugurat o statuie turantă în bronz cu o înălțime de 4 metri, intitulată „Aviatorii”, amplasată în fața proiectului premiat EXPO Business Park, din București și menită să celebreze rolul aviației în impulsionarea legăturilor de afaceri globale de-a lungul ultimului secol. 

EXPO Business Park este situat pe Strada Aviator Popișteanu, al cărei nume provine de la pilotul de vânătoare Alexandru Popișteanu, care a luptat eroic și a murit pentru țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Alte câteva străzi din zona Expoziției sunt denumite după eroi ai aviației românești. 

- Publicitate -

Sculptura „Aviatorii” reprezintă doi oameni de afaceri, care zboară în formație, iar corpurile lor sunt asemănătoare ca formă cu avioanele vechi. Cele două elemente ale sculpturii poartă căști în stilul celor care făceau parte din uniforma piloților din Al Doilea Război Mondial, iar conturul hainelor ia forma panourilor metalice ale aeronavei. 

Expo celebrează comerțul internațional, care implică adesea zborul în întreaga lume. Fără călătoriile aeriene, comerțul global ar fi lent, iar fascinația istorică a omului de a călători în alte țări și de a experimenta alte culturi, nu ar fi satisfăcută. Statuia poate fi privită și ca o juxtapunere între prezent, când spațiul aerian este pașnic și folosit pentru comerțul internațional și explorare și perioadele de război.

Sculptura este realizată de artistul britanic Colin Spofforth, autorul statuii Voluntarii, care marchează identitatea complexului de birouri multi-premiat Oregon Park. În Europa de Est, a realizat lucrări renumite, precum The Winged Lion, în Praga, și The Six White Mice, în Bratislava.

- Publicitate -