Portalul web dedicat certificatelor digitale UE privind Covid este gata

Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind Covid este pregătit pentru lansarea din 1 iulie 2021.

Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail, iar dacă e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în platformă.

Se accesează butonul verde „Certificat nou” și se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.

Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă.

Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.

Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.

Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore.

Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.

Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

Certificatul este gratuit iar în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.

- publicitate -

trebuie să citești