PORR Construct este antreprenorul general al Vox Vertical Village

PORR Construct va fi antreprenorul general al proiectului rezidențial Vox Verticall Village. PORR va realiza atât fundația cât și lucrările de suprastructură.

Proiectul este dezvoltat în Timișoara de către Vox Property Group în urma unei investiții de 14 milioane de euro și va fi livrat pe piață la finalul anului 2019. Acesta reprezintă un concept în premieră pe piața rezidențială din România, urmând să fie primul  ‚oraș pe verticală’ dezvoltat pe plan local.

Vox Vertical Village va reuni 120 de locuințe într-o clădire cu 10 niveluri și va presupune dezvoltarea unei ‚păduri pe verticală’, peste 1.000 de arbuști și diferite plante urmând a fi plantați atât în interiorul proiectului cât și pe terasele locuințelor. Astfel, peste o treime din suprafața construită a Vox Vertical Village va fi reprezentată de către spații verzi și terase.

„După ce am alocat proiectării o perioadă de peste un an pentru a realiza un proiect unic în Timișoara și la nivel național, am desemnat ca antreprenor general una dintre cele mai mari companii de construcții active în România. Vox Verticall Village este un proiect rezidențial unic la nivel național, un oraș pe verticală, cu spații comune ample, numeroase spații verzi și finsaje de top”, afirmă Virgil Tornoreanu, managing partner Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului.

PORR Construct are în derulare în România mai multe proiecte de mari dimensiuni, printre care proiectele de birouri Orhideea Towers și Bucharest Business Garden din București.

„Business Garden Bucharest, care însumează  43.000 de metri pătrați închiriabili, este un ansamblu de  trei clădiri  ridicate concomitent.  Ansamblul prevede edificarea de spații de birouri clasa A și  de zone comerciale la parterul clădirilor, cu acces facil prin multiple mijloace de transport.  Spațiile verzi vor ocupa 30% din teren. Între clădiri va fi amenajată  o grădină interioară spațioasă. Punerea în funcțiune a clădirilor este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018. Orhideea Towers  este un complex sustenabil, care va oferi spații generoase pentru birouri, precum și spații adiacente beneficiind de o maximă flexibilitate în funcție de nevoile chiriașilor.  Ansamblul format din două cladiri ( Nord si Sud )  însumează 39.667 de metri pătrați, cu un  subsol comun cu suprafața de 16.663 de metri pătrați. Obiectivul este în curs de obținere a certificatului LEED Gold”, a declarat Klaus Bleckenwegner, CEO PORR Construct.

Vox Verticall Village se va construi în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania este activă de mai mulţi ani pe pe piața rezidențială din Timișoara, în timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activități pe piața imobiliară și în sectoarele IT&C.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...