Pompe de suprafata pentru alimentarea cu apa din puturi si rezervoare

Daca ai nevoie de alimentarea cu apa dintr-un put de mica adancime sau din rezervoare, atunci cea mai buna alegere o reprezinta pompele de apa de suprafata.

Aceste echipamente nu sunt scufundate precum pompele submersibile, fiind folosite la suprafata pentru a colecta si a transporta apa catre consumatori sau catre locul de consum.

Indiferent daca ai nevoie de apa potabila sau pentru uz menajer, aceste pompe de suprafata sunt alegerea ideala daca sursa de apa este reprezentata de puturi, fantani sau rezervoare cu adancime mica.

Functionarea pompelor de suprafata

Principiul pe care functioneaza pompele de suprafata este cel al absorbtiei. Astfel apa este aspirata de la adancimi mici si este transportata ulterior prin conductele sistemului de alimentare cu apa catre punctul de consum.

Pentru a asigura randamentul dorit, alegerea unei pompe de suprafata trebuie sa tina cont de anumite aspecte. In primul rand ne referim la puterea necesara pentru a aspira apa din rezervor sau din put.

Un al doilea aspect se refera la asigurarea debitului de apa necesar pentru locul de consum. Alte criterii foarte relevante pentru alegerea pompelor de suprafata sunt adancimea de la care trebuie aspirata apa, dar si inaltimea de refulare.

Pompele de suprafata pentru alimentarea cu apa sunt de mai multe categorii. Astfel avem pompe pentru apa curata, pompe pentru apa murdara, pompe jet pentru gradina, pompa centrifuga simpla sau pompa centrifuga multietajata.

Tinand cont de aceste criterii vei putea face alegerea potrivita astfel incat sa asiguri debitul si presiunea necesare de apa la punctul de consum.

Pompele de suprafata pot fi folosite foarte eficient pentru furnizarea de apa potabila si apa sanitara in zonele fara sisteme centralizate de apa, dar si pentru irigarea serelor sau a gradinilor.

Care sunt avantajele pompelor de suprafata?

In momentul in care alegi sa investesti in pompe de apa de suprafata vei beneficia de mai multe avantaje oferite de aceste echipamente. Printre cele mai importante avantaje oferite de o pompa de suprafata se numara fiabilitatea, rezistenta, manevrabilitatea, greutatea redusa si functionarea silentioasa.

Fiabilitatea si rezistenta fac din aceste echipamente o investitie pe termen lung pentru orice gospodarie. Manevrabilitatea si greutatea redusa asigura utilizatorii de faptul ca acestea pot fi verificate periodic si ca pot fi usor de operat.

Faptul ca vorbim despre echipamente care functioneaza silentios este cu siguranta un atuu important pentru toti cei care au in vedere alimentarea cu apa folosind aceste echipamente.

Si nu in ultimul rand trebuie amintit faptul ca aceste pompe de apa au un consum foarte mic de combustibil sau de energie electrica.

Daca aceste avantaje te-au convins sa optezi pentru pompele de apa de suprafata, atunci poti avea in vedere firmele specializate in comercializarea si montarea de astfel de echipamente.

Fiind vorba despre o investitie pe termen lung, este recomandat sa soliciti consultanta de specialitate inainte de a alege pompa de apa. Poti gasi o oferta diversificata de pompe de suprafata in oferta celor de la HidroPompe, oferta disponibila pe www.hidropompe.ro.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...